Τα μεσάνυχτα «κληρώνει» στη Βουλή για τον Νίκο Παππά- Σε εξέλιξη η διαδικασία

στην Uncategorized
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ξεκίνησε η συζήτηση, στην Ολομέλεια της Βουλής, για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2015 και 2016, έπειτα από πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ. 

Παπακώστα: Μετά την σύνταξη του πορίσματος της Προανακριτικής τον λόγο θα έχει το Ειδικό Δικαστήριο

«Σε περίπτωση που το Σώμα της Ολομέλειας ψηφίσει την σύσταση της Προανακριτικής επιτροπής και τελικά συντάξει το πόρισμα για την υπόθεση Παππά, τότε το λόγο θα το έχει το Ειδικό Δικαστήριο» τόνισε στην τοποθέτηση της η εισηγήτρια της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα που πήρε πρώτη τον λόγο.

Η βουλευτής της ΝΔ απαρίθμησε τους λόγους και εξήγησε γιατί επιβάλλεται η προκαταρκτική εξέταση , να διενεργηθεί άμεσα, όχι επειδή η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί , όπως για ακόμη φορά αναληθώς ισχυρίζεστε» στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε για «να αλλάξει ατζέντα σε σχέση με επίκαιρα ζητήματα, όπως είναι η πανδημία του κορωνοϊού και η οικονομική συνέπειες, που αυτή δημιουργεί, αλλά γιατί είμαστε υποχρεωμένοι προς τούτο θεσμικά, καθόσον η όποια χρονοτριβή και κυρίως η αναστολή των εργασιών του Κοινοβουλίου, που επιδιώκει πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ, θα οδηγήσει σε παραγραφή των όποιων ευθυνών, αν υπάρχουν του κ. Παππά…».

Η κ. Παπακώστα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «άκρατο λαϊκισμό, η σύνδεση πολιτικής και χρήματος, η παράλληλη λειτουργία εξωθεσμικών και παράλληλων κέντρων, η προσπάθεια ελέγχου όλων των αρμών εξουσίας, η ανοχή σε παρακρατικές μεθόδους πλουτισμού των υπουργών της , αρκεί οι δουλειές που έκαναν, το outsourcing, να μην εμπόδιζαν την ατζέντα του μαγαζιού, η κατασκευή καταγγελιών κατά της συζύγου του Πρωθυπουργού και άλλων πολιτικών προσώπων, δεν αποτελούν παρά την απτή απόδειξη της ολικής κατάρρευσης , του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς».

Η εισηγήτρια της πλειοψηφίας χαρακτήρισε την υπόθεση του διαγωνισμού « φιάσκο για τις τηλεοπτικές άδειες του κ. Παππά είναι σίγουρο ,ότι θα διδάσκεται για πολλά χρόνια στα πανεπιστήμια , ως πρότυπο διαπλοκής» και συμπλήρωσε πως «Είμαστε αποφασισμένοι λοιπόν, να διερευνήσουμε με πληρότητα και αντικειμενικότητα, μία ακόμη υπόθεση που φέρεται, ότι εκπορεύθηκε από την Κυβέρνηση Σύριζα, με σκοπό αυτή τη φορά τον έλεγχο του τύπου».


Η διαδικασία 

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 7 το βράδυ, οπότε και θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία, με δυνατότητα των βουλευτών και στείλουν επιστολική ψήφο. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί τα μεσάνυχτα.

Οι βουλευτές της ΝΔ προτείνουν τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης (περί της «Ποινικής Ευθύνης των Υπουργών») σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό Επικρατείας από 23-09-2015 έως 05-11-2016 και εν συνεχεία Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έως τις 09-07-2019, κ. Νικόλαο Παππά κατά την άσκηση των καθηκόντων του:

1) Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση (αρ. 159 ΠΚ) και

2) Παράβαση Καθήκοντος κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση (ΠΚ 259).

Πριν την έναρξη της συζήτησης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Ιω. Ραγκούσης, του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος και της Ελληνικής Λύσης Κ. Χήττας εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την δυνατότητα επιστολικής ψήφου – πλην περιπτώσεων ανωτέρας βίας. Για σοβαρή καταστρατήγηση της μυστικότητας της ψηφοφορίας έκανε λόγο ο κ. Ραγκούσης, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αθ. Πλεύρης είπε ότι η δυνατότητα επιστολικής ψήφου δόθηκε με την αναθεώρηση του Κανονισμού της Βουλής λόγω πανδημίας. Επίσης, ο προεδρεύων Ν. Κακλαμάνης σημείωσε ότι και πριν την αναθεώρηση του Κανονισμού, ενσωματώθηκαν κανονικά επιστολικές ψήφοι, σε ανάλογες διαδικασίες.

 

Facebook Comments

Τελευταια από Uncategorized

Go to Top