Προς την κυρία Ξαφά: Πως γίνεται να είστε διαρκώς σε δεξιά θέση οφσάιντ;

στην Το ημερολόγιο του Πιέρροντα
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Τι και αν η Μέση Ανατολή μοιάζει με εκρηκτικό μηχανισμό έτοιμο να σκάσει μετά την δολοφονία Σολεϊμανί, που εξυπηρετεί τους προεκλογικούς σχεδιασμούς  του ενορχηστρωτή της Ντόναλντ Τράμπ;

Τι και αν ενισχύει τους φανατικούς και την θέση του θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Χαμεϊνί; Τι και αν πλήττει ακόμα περισσότερο τον μετριοπαθή για τα δεδομένα του Ιράν Μοχάμεντ Χατάμι; Τι και αν από αυτή την έκρυθμη κατάσταση κέρδη έχουν μόνο ο Ερντογάν, ο Πούτιν και οι ακραίοι του Ιράν που δεν θέλουν καμία επαφή με την Δύση; Τι και αν η χώρα μας δεν ευνοείται καθόλου από την εξέλιξη αυτή, καθώς βρίσκεται σε ακόμα πιο περίπλοκη κατάσταση με δεδομένες τις προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας;

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που προκύπτουν, καθώς  η σύμβουλος επενδύσεων και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ κυρία  Μιράντα Ξαφά που σχολίασε με θετικό τρόπο την δολοφονία Σολεϊμανί γράφοντας στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter: «Η δολοφονία του Σολεϊμάνι έθεσε τέρμα στην αποτυχημένη εξωτερική πολιτική κατευνασμού που ξεκίνησε ο Ομπάμα. Η δολοφονία του αποτελεί ισχυρό αποτρεπτικό παράγοντα για το Ιράν και σηματοδοτεί την ανάκτηση της αξιοπιστίας των κόκκινων γραμμών της Αμερικής».

Είναι αδιανόητο ένα πρόσωπο με τις γνώσεις και τις διεθνείς παραστάσεις της κυρίας Ξαφά να μην αναγνωρίζει ότι από το 2018 που οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αποσυρθούν από την πυρηνική συμφωνία που είχε υπογράψει ο Ομπάμα το 2015 η οικονομία του Ιράν άρχισε να καταρρέει, απέκτησαν ανεξέλεγκτη δυναμική οι φανατικοί και άνοιξε ξανά η συζήτηση για την χρήση πυρηνικών κατά της Δύσης.

Είναι αδιανόητο η κυρία Ξαφά να μην αντιλαμβάνεται ότι εκτός όλων των άλλων ο ISIS ευνοείται επίσης βλέποντας τους δύο μεγάλους εχθρούς του, Ιράν και ΗΠΑ σε νέο μέτωπο.

Δεν μπορεί να μην κατανοεί τι σημαίνουν αυτές οι εξελίξεις για μια χώρα εξαρτημένη από την χρήση πετρελαίου όπως η Ελλάδα, δεν γίνεται να μην συνυπολογίζει σε πόσο δύσκολη κατάσταση έρχεται η χώρα μας αν χρησιμοποιηθούν οι βάσεις του ΝΑΤΟ για επιθέσεις στη Μέση Ανατολή.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Σουλεϊμανί ήταν εγκληματίας που είχε ως στόχο να δυναμιτίσει περαιτέρω την κατάσταση, δεν υπάρχει όμως και καμία αμφιβολία ότι ο Τραμπ πλέον τον έκανε «ήρωα» στη χώρα του.

Μερικά λογικά ερωτήματα στα οποία θα μπορούσε να απαντήσει η κυρία Ξαφά, μέχρι τότε καλό θα είναι να απαντήσουν και όσοι την θεωρούν σημείο αναφοράς, καθώς διαρκώς βρίσκεται σε δεξιά θέση offside…

Facebook Comments

Τελευταια από Το ημερολόγιο του Πιέρροντα

Go to Top