Ο Ραγκούσης λέει μόνο «αλήθειες»: Αποκάλυψε τους υπολογισμούς Τσίπρα για τους ομογενείς

στην Το ημερολόγιο του Πιέρροντα
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

«Είναι προφανές ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία οργανωμένη προσπάθεια, προκατασκευασμένη στα παρασκήνια όπου συντονίζεται η συνεξαρτώμενη οικονομική και πολιτική ολιγαρχία, στόχος της προσπάθειας αυτής -όπως είχε κατά λάθος αποκαλύψει ο κ. Βορίδης-είναι να ληφθούν όλα τα “κατάλληλα θεσμικά μέτρα” προκειμένου να μην κυβερνήσει ξανά η προοδευτική παράταξη», δήλωσε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων ο Γιάννης Ραγκούσης ειδικός εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος, σχολιάζοντας τις κινήσεις για τον εκλογικό νόμο και την ψήφο των εκλογέων εκτός επικράτειας.

Μάλιστα συμπλήρωσε: «Για αυτό και όσα κόμματα ή βουλευτές τελικά συμφωνήσουν με τον κ.Μητσοτάκη, ουσιαστικά συνδράμουν στην υλοποίηση του σχεδίου Βορίδη». Είπε δηλαδή ότι ακόμα και το ΚΚΕ που σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπό όρους συμφωνεί με το να προσμετράται η ψήφος των απόδημων στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα, είναι στην «γραμμή» Βορίδη.

«Αυτός είναι ο ανομολόγητος σκοπός τους» υπογράμμισε. Ας δούμε τώρα ποιος είναι ο ανομολόγητος σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ και του Γιάννη Ραγκούση.

Ουσιαστικά ομολόγησε λέγοντας ότι στόχος είναι να μην κυβερνήσει ξανά η αριστερά ότι με βάση μικρομματικούς υπολογισμούς του ΣΥΡΙΖΑ οι απόδημοι δεν συμφέρει να έχουν ίση ψήφο με τους υπόλοιπους Έλληνες γιατί αποκλείεται να ψηφίσουν ποτέ στην πλειοψηφία τους τον ΣΥΡΙΖΑ. Παραδέχθηκε επίσης άθελα του ότι με αυτούς στο εκλογικό σώμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κυβερνήσει ξανά.

Είναι έτσι; Κανείς δεν ξέρει. Πάντως αυτά είναι τα λογικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τις δηλώσεις του βουλευτή πλέον του ΣΥΡΙΖΑ

Αλήθεια δεν γνωρίζει, ότι κάπου εκεί,στο Σύνταγμα υπάρχει ένα άρθρο που μιλά για την ισότητα της ψήφου των Ελλήνων και όχι των Ελλαδιτών πολιτών; Δεν γνωρίζει ότι είναι μέλος της βουλής των Ελλήνων και όχι των Ελλαδιτών; Δεν αναρωτιέται αν είναι ίση η ψήφος ενός πολίτη που μπορεί να εκλέγει βουλευτή μόνο απέναντι σε έναν άλλο που μπορεί να «βγάζει» και πρωθυπουργό;

Όλα τα ερωτήματα θα παραμείνουν ρητορικά, αλλιώς θα έπρεπε να πάρουμε τοις μετρητοίς και τις δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν για τον Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή ότι είναι αρρωστημένα εγωπαθής, ότι πρόκειται για τον πιο ανέντιμο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης, ότι έριξε «μαύρο» στην Διαύγεια και ότι σε αντίθεση με τον Α. Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός κάνοντας αντιπολίτευση σε μια πτωχευμένη χώρα.

Facebook Comments

Τελευταια από Το ημερολόγιο του Πιέρροντα

Go to Top