Ο Γεωργούλης ανοίγει την συζήτηση για το bullying: «Τα λόγια μας έχουν συνέπειες»

στην Το ημερολόγιο του Πιέρροντα
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Κι ενώ οι περισσότεροι πολιτικοί μιλούν για την ανάγκη αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας με τους πολίτες με την χρήση των social media, για την διαφάνεια και για την επαφή με τα κοινωνικά ζητήματα, ελάχιστοι προχωρούν σε αυτή.

Η θετική έκπληξη είναι ο ευρωβουλευτής, Αλέξης Γεωργούλης. Βρέθηκε στο στόχαστρο για την συμμετοχή του σε τηλεπαιχνίδι σχετικό με το επάγγελμα του, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του έχει επίσης επαγγελματική δραστηριότητα, αλλά εκείνος όπως όλα δείχνουν δραστηριοποιείται και με το παραπάνω.

Έτσι μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει σε ανοιχτές συζητήσεις με σκοπό να μεταφέρει ιδέες και προβληματισμούς για κρίσιμα κοινωνικά θέματα στο Ευρωκοινοβούλιο και τους θεσμούς.

«Η απόσταση από το troll, στο bullying και τελικά στην “ανθρωποφαγία”, είτε στην πραγματική ζωή, είτε στο διαδίκτυο, είναι μάλλον μικρή. H ευκολία με την οποία μπορούμε να εκφραστούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μας αφήνει να συνειδητοποιήσουμε την επιρροή που μπορεί να έχει ο καθένας μας, θετική και αρνητική. Η αποστασιοποίηση εξαιτίας του μέσου από το αντικείμενο του σχολίου δεν μας βοηθά να αντιληφθούμε το πλήγμα που μπορούμε να επιφέρουμε» υπογραμμίζει ανοίγοντας την συζήτηση για το bullying και σημειώνει: «μήπως θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για τις συνέπειες των λόγων και των σχολίων μας; Περιμένουμε τη γνώμη σας γράφοντας τα σχόλιά σας σε αυτήν την δημοσίευση».

Ξεκινήσαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έναν ανοιχτό διάλογο πάνω σε θέματα που μας αφορούν όλους. 💬✏️ Δες το πρώτο…

Gepostet von Georgoulis Alexis MEP am Mittwoch, 5. Februar 2020

Το φαινόμενο του bullying, ειδικά στο πλαίσιο του εκφοβισμού στο σχολικό περιβάλλον βρίσκεται διαρκώς στο επίκεντρο μετά από θλιβερά γεγονότα που εξελίσσονται υπό το καθεστώς σιωπής ακόμα και των εκπαιδευτικών.

Φαίνεται ότι ο ίδιος δεν έχει σκοπό να σιωπήσει αλλά να δώσει βήμα και σε άλλους να μιλήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν και άλλες συζητήσεις.

Facebook Comments

Τελευταια από Το ημερολόγιο του Πιέρροντα

Go to Top