Keep going Νάντια: Κι όμως κάποια ζήτησε τα ρέστα για τους διαύλους με τον ΣΥΡΙΖΑ

στην Το ημερολόγιο του Πιέρροντα
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Αχός βαρύς ακούγεται πολλά τουφέκια πέφτουν στο Κίνημα Αλλαγής για τους ανοιχτούς διαύλους που υπάρχουν μεταξύ στελεχών του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτα το «φιλικό» ραντεβού Φλαμπουράρη-Γείτονα στη Μεγάλη Βρετανία που κανείς δεν πείστηκε ότι οι δύο μέντορες των προέδρων των δύο κομμάτων βρέθηκαν τυχαία, έπειτα η εκδήλωση στο Τιτάνια με τον Νίκο Μπίστη στην πρώτη σειρά και όσα ακούστηκαν για προοδευτικά μέτωπα, έπεισαν και τους πιο «φιλήσυχους» ότι κάτι τρέχει.

Φαίνεται πως κάποιοι καίγονται να δουν ξανά κυβερνητικό θώκο ανεξάρτητα από τις προθέσεις των ψηφοφόρων του  Κινήματος Αλλαγής   που στο άψε-σβήσε, με συνοπτικές διαδικασίες μέσα σε λίγες ώρες,  πριν λίγο καιρό, σε ένα συνέδριο με διορισμένους συνέδρους είδαν τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ να σβήνει στο ΣΕΦ.

Στο απλό ερώτημα γιατί να πάνε όσοι έχουν απομείνει στον χώρο, στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω Χαριλάου Τρικούπη και όχι μόνοι τους όπως και όλοι όσοι έχουν πάει μέχρι τώρα, δεν υπάρχει άλλη απάντηση πέρα από την ικανοποίηση της αγωνίας στελεχών της παλιάς φρουράς, που δεν αντέχουν άλλο μακριά από τα προνόμια της διακυβέρνησης. Έτσι αρκετοιί ποντάρουν σε εκλογές με απλή αναλογική, όπου το άθροισμα ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ θα ξεπερνά αυτό της ΝΔ για την δημιουργία ενός κυβερνητικού συνασπισμού.

Στην άλλη όχθη, οι προθέσεις αυτές είναι γνωστές  όμως ο Αλέξης Τσίπρας έχει να λύσει πρώτα τις διαφορές του με τους συντρόφους του στο επερχόμενο συνέδριο στο οποίο θα ράψει ακριβώς στα μέτρα του το κόμμα, σύμφωνα με πληροφορίες μετά από αυτό θα απευθύνει πρόσκληση στο Κίνημα Αλλαγής για διάλογο και συνεργασία.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής φαίνεται ότι κάποιοι θυμούνται τους ψηφοφόρους  που τους εξέλεξαν βουλευτές και όχι τυφλούς ακόλουθους σχεδίων,  λαϊκά θα έλεγε κανείς ότι δεν ακολουθούν όλοι σαν γίδια την «γραμμή». Αυτό ακριβώς έκανε για ακόμα μια φορά η Νάντια Γιαννακοπούλου που ζήτησε εξηγήσεις για όσα φαίνονται και ακούγονται για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής έστειλε επιστολή στην Φώφη Γεννηματά, στην οποία μεταξύ άλλων ζητά εξηγήσεις:

«Ένα σοβαρό πρόβλημα για το οποίο πρέπει επίσης να συζητήσουμε είναι όλη αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και η φημολογία για «μορατόριουμ» με τον ΣΥΡΙΖΑ, για συναντήσεις που γίνονται και τις προοπτικές δήθεν συγκλίσεων στην Βουλή, και όχι μόνο, που δεν στηρίζεται σε καμία απόφαση συλλογικού οργάνου του Κινήματος, ούτε αποφάσεων Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ή του Κινήματος Αλλαγής.

Η όλη αυτή συζήτηση δημιουργεί θολούρα, ασάφεια και απογοήτευση ανάμεσα στους φίλους μας και εμείς οφείλουμε να δώσουμε σαφείς, ολοκληρωμένες, ειλικρινείς απαντήσεις.Θεώρησα χρέος μου να απευθυνθώ προς εσάς εγγράφως ώστε να σας αναφέρω τους προβληματισμούς και τις προτάσεις μου.

Δεν ανακαλύπτω την Αμερική και πιστεύω ότι μιλάω για αυτονόητα και λογικά πράγματα. Στο χέρι μας είναι να λειτουργήσουμε όπως αρμόζει σε ένα συλλογικό, πολιτικό, κοινοβουλευτικό όργανο με δημοκρατικές διαδικασίες».

Όσο υπάρχουν φωνές όπως της Νάντιας που δεν ξεχνούν τον απλό κόσμο που έμεινε στα δύσκολα στην παράταξη, την λαϊκή βάση ενός κόμματος με ιστορικούς δεσμούς με την κοινωνία, όταν άλλοι έφευγαν πηγαίνοντας με όσους πετροβολούσαν το ΠΑΣΟΚ, μιλούσαν για προδότες  και  προπηλακίζαν τα στελέχη του, υπάρχει ελπίδα για την επόμενη μέρα.

Keep going Νάντια

Το ημερολόγιο Πιέρροντα ευλογεί

Facebook Comments

Τελευταια από Το ημερολόγιο του Πιέρροντα

Go to Top