Η Σουλτάνα και η αντιπολίτευση του «επιδειξία»

στην Το ημερολόγιο του Πιέρροντα
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Θυμάστε την κυρία Σουλτάνα Ελευθεριάδου που είχε βγάλει τον Αλέξανδρο Σβώλο ηγετική μορφή της σοσιαλδημοκρατίας και της «κυβέρνησης του βουνού», δεξιό;

Αν δεν θυμάστε είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από την Καβάλα η οποία έγινε ευρύτερα γνωστή από αυτήν την τοποθέτηση της.

Είχε πει χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής: «Ο κύριος Αλέξανδρος Σβώλος, ήταν γνωστός υποστηρικτής της δεξιάς». Έπεσε και στο «κύριος» έξω βέβαια, γιατί έχει φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο από το 1956. Ούτε ο ίδιος ο Αλέξανδρος Σβώλος δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι βουλευτής θα τον «επανέφερε» στη ζωή για να τον βγάλει «δεξιό».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγινε γνωστή για αυτή την τοποθέτηση της, το κοινοβουλευτικό της έργο και οι παρεμβάσεις της δεν έχουν προκαλέσει ανάλογο ενδιαφέρον. Ο καθένας βέβαια όπως μπορεί ξεχωρίζει. Κι εκεί που ο καιρός περνούσε και οι περισσότεροι την είχαμε ξεχάσει πάλι, ακόμα και οι δημοσιογράφοι του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ, αγνοούσαν την ύπαρξη της, ήρθε πάλι στο προσκήνιο.

“Χτύπησε» ξανά μέσα στη Βουλή, αυτή την φορά η τοποθέτηση της ήταν ακόμα πιο ευφάνταστη, αποκάλεσε «επιδειξία» τον Πρωθυπουργό, προκαλώντας τις αντιδράσεις των υπόλοιπων βουλευτών και του Αντιπροέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος μάταια ζητούσε να ανακαλέσει. Εκείνη απάντησε ότι δεν σκοπεύει να πάρει πίσω τον χαρακτηρισμό που απέδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί με προκλητικό τρόπο εκείνος και η σύζυγος του επιδεικνύουν τα πλούτη τους.

Αφού οι τόνοι ανέβηκαν, οι φωνές επικράτησαν και ο άμοιρος ο Νικήτας Κακλαμάνης προσπάθησε αρκετές φορές να της εξηγήσει ότι ο επιθετικός προσδιορισμός για αυτό που θέλει να πει δεν είναι «επιδειξίας» αλλά «επιδειξιομανής», η βουλευτής κατανόησε το σφάλμα της και ανακάλεσε. Έτσι ο αναγνώστης των πρακτικών στο μέλλον, δεν θα ξύνει με απορία το κεφάλι του για να καταλάβει τι εννοούσε.

Όλα αυτά στην συζήτηση για τον πιο κρίσιμο προϋπολογισμό που έχει ψηφίσει η Βουλή τα τελευταία χρόνια καθώς είναι αυτός που βγάζει τον λογαριασμό για τα απόνερα της πανδημίας και θα τον βρίσκουμε μπροστά μας για πολύ καιρό μετά από αυτήν.

Η κυρία Ελευθεριάδου είναι μια ακόμα προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, θα έλεγε κανείς ότι περνά τους βουλευτές του από κάστιγκ για να φτιάχνει την διάθεση των συναδέλφων τους στη Βουλή. Ποιος ξέρει τι είχε στο μυαλό του ο αρχηγός…

Καλώς ή κακώς, μάλλον το δεύτερο για την χώρα που έχει ανάγκη εναλλακτικές προτάσεις σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για όλους, αυτή είναι η αξιωματική αντιπολίτευση…

Facebook Comments

Τελευταια από Το ημερολόγιο του Πιέρροντα

Go to Top