Βλέπουν ακόμα στον ύπνο τους τον Σαμαρά

στην Το ημερολόγιο του Πιέρροντα
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Και ξαφνικά μετά το ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ που συγκλήθηκε την Παρασκευή, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισαν να «βάλουν» την παραλλαγή για τα εθνικά θέματα.

Η γραμμή που δόθηκε εμπεριέχει το αίτημα σε κάθε ευκαιρία για την σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για την χάραξη εθνικής γραμμής, με την κριτική ότι η κυβέρνηση δείχνει ασταθής στη διαχείριση των σχετικών θεμάτων. Πίεση για πιο σκληρή στάση απέναντι στην Τουρκία. Κριτική για την ακύρωση της στρατιωτικής άσκησης «Καταιγίδα» λόγω της πανδημίας και βέβαια ο φράχτης στον Έβρο, έπεσε μάλιστα πρόταση να ζητηθεί συζήτηση στη Βουλή για το περιεχόμενο των δύο διαβημάτων.

Τώρα το ποιους μπορεί να πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι από εκεί που δεν έβλεπε σύνορα στη θάλασσα και πολεμούσε την δημιουργία του φράχτη στον Έβρο έφτασε να σηκώνει τους τόνους γιατί δεν θέλει την ακύρωση στρατιωτικών ασκήσεων είναι ένα ερώτημα που θα παραμείνει ρητορικό.

Όπως, επίσης, ρητορικό θα μείνει και το ερώτημα γιατί αυτή την αλλοπρόσαλλη γραμμή την εκφράζουν δύο κεντρικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μόνο προφίλ πολεμικών ανταποκριτών δεν έχουν, δηλαδή ο Γ. Κατρούγκαλος και ο Θ. Δρίτσας.

Μέσα σε όλα αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να επενδύσουν και στην δημιουργία ενδοκυβερνητικών ρηγμάτων, με αφορμή τις δηλώσεις Δένδια που άνοιξαν συζητήσεις και την «επίθεση» που δέχθηκε από την Ομάδα Αλήθειας. Μέσω φιλικά προσκείμενων δημοσιογράφων διαρρέουν από το Σαββατοκύριακο ότι ο μετριοπαθής Υπουργός Εξωτερικών δέχεται συντονισμένες επιθέσεις, πίσω από τις οποίες βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς.

Τώρα πόσο λογικό είναι να κατηγορείς τον Δένδια για υποχωρητικότητα απέναντι στην Τουρκία και έπειτα να τον «προστατεύεις» από επιθέσεις και αυτό ως ερώτημα θα παραμείνει ρητορικό.

Το βέβαιο είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ που πλέον δέχεται κριτική και από τον Νίκο Μπίστη που πήγε για την Προοδευτική Συμμαχία και ξαφνικά βλέπει το κόμμα να αντιγράφει ρητορική ΑΝΕΛ, έχουν ζαλιστεί, ψάχνουν πεδίο για να ασκήσουν αντιπολίτευση, ανεπιτυχώς ως τώρα.

Επίσης βέβαιο είναι ότι ο Α. Σαμαράς δεν είναι από τα πολιτικά πρόσωπα που μασούν τα λόγια τους και επιλέγει κινήσεις μέσω διαρροών. Ως πρώην πρωθυπουργός έχει απαντήσει ήδη μια φορά στον επίσης πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με το «μέχρι τέλους». Λίγο δύσκολο να αποφάσισε να τα βάλει με Υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης και μάλιστα εν κρυπτώ, πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ όπως όλα δείχνουν τον βλέπουν ακόμα στον ύπνο τους.

Facebook Comments

Τελευταια από Το ημερολόγιο του Πιέρροντα

Go to Top