Το «πόκερ» του Τσίπρα: Πως σκοπεύει να βγάλει εκτός παιχνιδιού τους διαφωνούντες

στην Promotion
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

«Είναι στρατηγική απόφαση και εκπεφρασμένη η βούληση του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσουμε μαζί σε μια θαρραλέα διαδικασία ανασυγκρότησης», δήλωσε από τα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς όπου συνεδρίασε η Γραμματεία της Προοδευτικής Συμμαχίας ο Αλέξης Τσίπρας. Ήταν η συνέχεια του πρώτου μηνύματος για αλλαγή πλεύσης,  λέγοντας ότι θα προχωρήσει ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε δώσει αμέσως μετά στις εθνικές εκλογές.

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να επιδιώκει να πάρει την θέση του ΠΑΣΟΚ στον πολιτικό χάρτη, χωρίς να γίνει ΠΑΣΟΚ και να εδραιωθεί όχι μόνο ως η ραχοκοκαλιά της άλλης παράταξης απέναντι στην ΝΔ αλλά και ως μέρος ενός νέου δικομματισμού για να δει ξανά το φως της εξουσίας, ωστόσο όπως όλα δείχνουν, η βιτρίνα θα μοιάζει περισσότερο με ΠΑΣΟΚ.

Πως θα μπορούσε να μην συμβεί αυτό άλλωστε όταν θα παίζουν πλέον καθοριστικό ρόλο στις κεντρικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ πρόσωπα όπως οι δύο πρώην γραμματείς του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Γιάννης Ραγκούσης, η Λούκα Κατσέλη, ο Νίκος Μπίστης, ο Θάνος Μωραΐτης, ο Αντώνης Κοτσακάς και ο Στέφανος Τζουμάκας…

Τα μηνύματα πλέον στο εσωτερικό του κόμματος είναι καθαρά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει με όσους ακολουθήσουν την γραμμή της λεγόμενης σοσιαλδημοκρατικοποίησης. Μπορεί η Ρένα Δούρου να ζητά να μην γίνει κολυμβήθρα του Σιλωάμ το 31.53% του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί ο Πάνος Σκουρλέτης να πατά φρένα, ο Νίκος Βούτσης με τον Νίκο Φίλη να μην αντέχουν στο άκουσμα της πασοκοποίησης και οι 53 να ζητούν αριστερή στροφή αλλά το σχέδιο θα προχωρήσει, ανεξάρτητα από το αν το αποτέλεσμα θα είναι το επιθυμητό.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει θέσει ψηλά τον πήχη, για την ένταξη νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ, στο 10% των ψηφοφόρων του κόμματος, δηλαδή περί τους 180.000, και έπειτα θα ακολουθήσει το συνέδριο της επανίδρυσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν αυτό το συνέδριο θα έχει και εκλογή ηγεσίας από την βάση αλλά αρκετά στοιχεία δείχνουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει στο τέλος αυτή την διαδικασία, αντιγράφοντας τον Γιώργο Παπανδρέου, χωρίς αντίπαλο απέναντι του.

Τι θα σημαίνει αυτό; Ενός ανδρός αρχή, ορθά κοφτά! Ένα ακόμα μεγαλύτερο σώμα συνέδρων και εισροές, θα έχουν νομιμοποιήσει απόλυτα τον Τσίπρα στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ και για το μέλλον, μετά την ήττα των εθνικών εκλογών.

Οι αντίπαλοι του στο κόμμα το γνωρίζουν, όσοι διαμαρτύρονται και κοιτούν προς άλλες κατευθύνσεις όπως ο Πάνος Σκουρλέτης, ιστορικά στελέχη και οι «53», δεν διαθέτουν στη φαρέτρα τους ανταγωνιστική υποψηφιότητα, ξέρουν ότι έχουν μονόδρομο μπροστά τους με τα υπάρχοντα δεδομένα.

Μπορούν να βγάλουν άσσο από το μανίκι; Η αλήθεια είναι ότι ποτέ στο παρελθόν δεν έδειξαν ότι είναι ικανοί «παίχτες»… Ούτε ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο απόλυτος «μάγος» του παρελθόντος, πως θα μπορούσε άλλωστε μετά από δύο πολύ σκληρές ήττες…

Το βέβαιο είναι ότι αυτός παίζει και όταν μένει χωρίς αντίπαλο κερδίζει.

 

 

Facebook Comments

Τελευταια από Promotion

Μπανανία

Go to Top