Το σχέδιο στα χέρια του Τσίπρα: Πότε και πως θα «σβήσουν» τον Παππά

στην Promotion
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Έχει περάσει τουλάχιστον ένας μήνας που στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, εισηγούνται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό στους τομεάρχες του κόμματος. Χαρίτσης, Φλαμπουράρης, Καλογήρου και βέβαια ο Δημήτρης Τζανακόπουλος που δεν διατηρεί εδώ και πολύ καιρό, καλές σχέσεις με τον Νίκο Παππά ζητούν από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε αλλαγές στην ηγετική ομάδα, αφήνοντας εκτός τον Νίκο Παππά.

Ο πρώην υπουργός και εκ των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα μετά τις αποκαλύψεις από τις συνομιλίες που είχε με τον Σ. Μιωνή και τις επαφές του με τον Δ, Παπαγγελόπουλο. Κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο Αλέξης Τσιπρας δεν επιθυμεί να συμπαρασύρει μαζί του σε έναν τεράστιο κύκλο εσωστρέφειας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ακόμα δεν έχει βρει τα πατήματα του.

Το «άδειασμα» όμως είναι πολύ δύσκολο καθώς μέχρι τώρα ο Νίκος Παππάς ήταν το δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα, αν νιώσει απομονωμένος και σε κίνδυνο μπορεί να γίνει απασφαλισμένη χειροβομβίδα.

Με αυτά τα δεδομένα τις τελευταίες ημέρες ένα σχέδιο για αποφασιστική μείωση των τομεαρχών του κόμματος στη λογική ενός πιο συμπαγούς συντονιστικού οργάνου έχει πέσει στο τραπέζι. Μέσω αυτού του σχεδίου ο Νίκος Παππάς θα περάσει στην άκρη μαζί με άλλους ώστε να μην είναι μόνος στο κάδρο, σε ουδέτερο πολιτικό χρόνο προκειμένου να μην φανεί απόφαση συνυφασμένη με το σφυροκόπημα της ΝΔ αλλά και του ΚΙΝΑΛ.

Αυτά λένε τα σχέδια, μένει να δούμε και τι λένε οι νέες αποκαλύψεις που έχει τάξει ο Σ. Μιωνή. Μπορεί να τα τινάξουν όλα στον αέρα…

Facebook Comments

Τελευταια από Promotion

Go to Top