Όταν ο Θεοδωράκης συνάντησε τους Beatles: «Αν θυμηθείς το όνειρό μου»

στην Promotion
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Αύγουστος και η βουλή συνεχίζει να δίνει ισχυρές δόσεις πολιτικών συγκρούσεων, σήμερα κυρίως με αφορμή το άσυλο. Αλλά ας πάρουμε μια καλοκαιρινή ανάσα… Τον χειμώνα να είστε σίγουροι ότι δεν θα μας λείψουν οι πολιτικές συγκρούσεις, κάπου εκεί θα φτάνει προς το τέλος του και το εξάμηνο που λειτουργεί ως μήνας του μέλιτος για τις νέες κυβερνήσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του θα κριθούν από την συνέπεια λόγων και πράξεων.

Και τώρα ας βάλουμε μουσική:

 I never knew that a day like today lay before us

I’ve got the sun in my heart and my heart’s in the sun

Skies are as bright as your eyes

The horizon is open

Love is the ceiling

Feelings are reeling

Free as the air

Ήταν 8 Αυγούστου του 1963, όταν ακούστηκαν αυτοί οι στίχοι πρώτη φορά από ραδιόφωνο. Ήταν το   «Honeymoon Song»  του Μίκη Θεοδωράκη για την ταινία του Μάικλ Πάουελ «Luna De Meil». Ο Πολ Μακάρτνεϊ  άκουσε το τραγούδι, του άρεσε και πρότεινε στα τρία υπόλοιπα «σκαθάρια» να ηχογραφήσουν το τραγούδι του Θεοδωράκη για την εκπομπή του BBC «Pop Go The Beatles».

Πολ ΜακΚάρτνεϋ,Τζον Λένον,Τζορτζ Χάρισον  και Ρίνγκο Σταρ ξεκινούν την ηχογράφηση, το τραγούδι μένει στα συρτάρια του BBC ως τον Νοέμβριο του 1994 όπου και συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ των Beatles «The Beatles: Live at the BBC».

Ακούστε το και πάρτε καλοκαιρινές ανάσες , αν σας θυμίζει κάτι, δεν κάνετε λάθος, είναι το «Αν θυμηθείς το όνειρο μου» που ερμήνευσε η Γιοβάνα και αγαπήθηκε όσο λίγα ελληνικά τραγούδια, οι στίχοι ανήκουν σε κάποιον Βασίλη Καρδή. Ο στιχουργός αυτός δεν υπήρξε ποτέ ήταν το ψευδώνυμο που επέλεξε τότε ο σπουδαίος Νίκος Γκάτσος.

Facebook Comments

Τελευταια από Promotion

Go to Top