Οι φοιτητές της Ιατρικής που ύμνησε το Associated Press, ελπίδα της πατρίδας

στην Promotion
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Στο πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας φοιτητών Ιατρικής που βοήθησαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο «Σωτηρία» , «υποκλίνεται» το  Associated Press.

Σε ένα νοσοκομείο που φτιάχτηκε περίπου πριν έναν αιώνα για την αντιμετώπιση της φυματίωσης που θέριζε τον πληθυσμό και μεταδιδόταν μέσω του βήχα.

Εκεί οι φοιτητές της Ιατρικής, όλοι τους νέοι, πριν καν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στάθηκαν στο πλευρό των ασθενών από κορωνοϊό.

Καθημερινά οι φοιτητές προκειμένου να στηρίξουν τους γιατρούς έκαναν απλά αλλά απαραίτητα  πράγματα στην παθολογική κλινική, όπως να βοηθούν σε μικροεπεμβάσεις, στη λήψη δειγμάτων αίματος αλλά και στην ζόρικη διαδικασία της διαχείρισης εγγράφων. Όλα αυτά στο τμήμα που νοσηλεύονται οι ασθενείς με κορωνοϊό ενώ παράλληλα συνομιλούσαν με τους συγγενείς των ασθενών που δεν μπορούσαν να έρθουν σε επαφή μαζί τους.

Το Associated Press υμνεί το έργο αυτών των νέων παιδιών γιατί βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή ρισκάροντας την υγεία τους, διαθέτοντας όλες τους τις δυνάμεις προκειμένου να βοηθήσουν τους ασθενείς και να στηρίξουν τις οικογένειες τους.

Είναι και εκείνοι νέοι, θέλουν και εκείνοι ελεύθερο χρόνο, τους φίλους και την προσωπική τους ζωή αλλά επέλεξαν αντί να εκτοξεύουν «κατηγορώ» από τον καναπέ τους και να «αντιστέκονται» συνωστιζόμενοι σε πλατείες να βάλουν πλάτη, να βρεθούν στην πρώτη γραμμή.

Σε αυτά τα παιδιά που κάνουν πράξεις, που δεν τους αρκεί η κριτική και δεν τα χωρά ο καναπές τους μπορεί να ελπίζει η πατρίδα.

Facebook Comments

Τελευταια από Promotion

Go to Top