Μαξίμου: Πέρασαν το ΣΚ μελετώντας δημοσκοπήσεις, το σενάριο διαχείρισης ήττας

στην Promotion
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Στο Μαξίμου κάνουν υπολογισμούς, ποντάρουν στην θετική αποδοχή των μέτρων και των παροχών ενώ παράλληλα επεξεργάζονται ακόμα και σενάρια διαχείρισης ήττας, παρά το γεγονός ότι υποστηρίζουν πως δεν περνά από το μυαλό τους κάτι τέτοιο. Ας τα δούμε αναλυτικά, με βάση τις τελευταίες συσκέψεις και τις συζητήσεις που πήρε το αυτί μας ότι έγιναν το Σαββατοκύριακο γιατί με αυτές θα πορευτούμε μέχρι τις κάλπες των ευροεκλογών αλλά και μετά.

Γιατί χαίρονται και χαμογελούν πατέρα; Βλέπουν την διαφορά να μειώνεται…

Πρώτα από όλα βλέπουν θετικά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν έστω και λίγο να κλείνει η ψαλίδα με την ΝΔ, ιδιαίτερα της Alco για το Open που δείχνει την διαφορά κάτω από τις 6 μονάδες, χωρίς να έχουν μετρηθεί οι τελευταίες εξαγγελίες, για την 13η σύνταξη.

Οι «δικές» τους μετρήσεις λένε άλλα

Παράλληλα στο κυβερνητικό επιτελείο υποστηρίζουν ότι  έχουν δικές τους μετρήσεις οι οποίες δείχνουν ότι οι εκλογές θα είναι ντέρμπι και στις οποίες η διαφορά είναι στα όρια του στατιστικού λάθους. Για να υποστηρίξουν αυτή την εικόνα, χρησιμοποιούν τις εικόνες από την περιοδεία του πρωθυπουργού στην Ήπειρο, επενδύουν στην μαζικότητα της εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον ίδιο, για να περαστεί το μήνυμα ότι τα απόνερα της «Συμφωνίας των Πρεσπών» ανήκουν στο παρελθόν και δεσμεύονται ότι η τελική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα θα είναι μαζικότατη. Θετικά μετρούν και την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση, χωρίς μάλιστα να έχει επιδιώξει όπως υποστηρίζουν η ίδια να μπει σε αυτή την διαδικασία.

Συμμαχία με την μεσαία τάξη μέσω των 120 δόσεων

Στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι η μεσαία τάξη δεν είναι το προνομιακό πεδίο της κυβέρνησης, καθώς έχει υπερφορολογηθεί και έχει πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του «λογαριασμού», επενδύουν στην ανατροπή του αρνητικού κλίματος πριν τις κάλπες με το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις που συζητιέται σήμερα στη Βουλή και ψηφίζεται αύριο.  Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου πιστεύουν ότι σε συνδυασμό με τα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα κατά την κυβέρνηση, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, μισθωτοί και μικρομεσαίοι θα κοιτάξουν ξανά προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιχείρηση διαχείρισης  ήττας στις ευρωεκλογές με το βλέμμα στις κάλπες των εθνικών εκλογών

Στο Μέγαρο Μαξίμου, δημοσκόποι φιλικά προσκείμενοι στην κυβέρνηση με «μπροστάρη» τον Χριστόφορο Βερναρδάκη δεν αποκλείουν παρά το γεγονός ότι δημόσια υποστηρίζει το αντίθετο, την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Επιθυμούν η διαφορά να είναι το πολύ 5 με 6 μονάδες διότι τότε θα επιστρατεύσουν μια εκστρατεία στις οποίες πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φαίνεται «ρηγμένος» από τις δημοσκοπήσεις. Σκοπεύουν να προβάλλουν όλες τις δημοσκοπήσεις που έδειχναν διψήφια διαφορά με στόχο πρώτα να πείσουν ότι η δημοσκοπική εικόνα δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα και δεύτερον ότι αυτή η διαφορά, είναι τέτοια που μπορεί να ανατραπεί στις εθνικές εκλογές.

Στην αιχμή του επικοινωνιακού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ και στις δύο εκλογικές μάχες θα βρίσκεται το σύνθημα «με τους πολλούς» και το «είμαστε με τον λαό» κομμένα και ραμμένα από ομιλίες του Ανδρέα Παπανδρέου, επενδύοντας σε μια εκστρατεία φόβου που θα παρουσιάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως υποστηρικτή των συνταγών λιτότητας προς όφελος των ελίτ.

Facebook Comments

Τελευταια από Promotion

Go to Top