Για τον Παύλο Φύσσα: «Μυρίζει ακόμα γιασεμί ο Πειραιάς»

στην Promotion
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Βραδιά εκλογών, 7η Ιουλίου, το αποτέλεσμα είχε ήδη κριθεί, μετά τις 9 κανένας δεν έψαχνε τον νικητή, όλοι όμως οι δημοκράτες κοιτούσαν χαμηλά, εκεί που οι φασίστες της Χρυσής Αυγής «έπαιζαν» την είσοδο τους στη βουλή. Το τελικό αποτέλεσμα με την συμμορία να παίρνει τον δρόμο της εξόδου, δίνοντας ανάσα στη δημοκρατία, ήταν η ελάχιστη δικαίωση για τα θύματα τους και τις οικογένειες τους.

Λίγα λεπτά μετά ο Μιχαλολιάκος κάνει δηλώσεις χωρίς τα πρωτοπαλίκαρα του στα πλάνα, ο ένας μετά τον άλλοι οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχωρούν, ξεκινούν τις αλληλοκατηγορίες, η διάσπαση φτάνει, όλοι παθαίνουν αμνησία και ο μόνος που έχει «διασωθεί» ο Λαγός, ανεξαρτητοποιείται από την Χρυσή Αυγή κρατώντας την έδρα στο ευρωκοινοβούλιο. Ο Μιχαλολιάκος λίγο μετά κλείνει τα γραφεία της Χ.Α. στη Μεσογείων, τα χρήματα τελειώνουν και μαζί με αυτά και οι υποστηρικτές…

Η δική της Χ.Α. παίρνει μπρος, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα απολογούνται χωρίς ασυλία και εκεί χάνουν τα λόγια τους, δεν γνωρίζουν τίποτα, ξεχνούν, δεν είναι σκληροί, μεταθέτουν τις ευθύνες και σίγουρα «ξεχνούν» τις σβάστιγκες και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς.

Αποκορύφωμα η απολογία του μαχαιροβγάλτη δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Ρουπακιά. Δεν ήξερε, δεν γνώριζε, έστρεψε τα βέλη του στα χαμηλόβαθμα στελέχη της Χ.Α. και πήγε να καλύψει τα κεφάλια, μίλησε για μια «απλή ανθρωποκτονία».

Λυγισμένος στο έδρανο του, έχοντας χάσει την γη κάτω από τα πόδια του, χωρίς πλάτες, είδε το οριστικό τέλος της συμμορίας.

Κανείς όμως δεν ξεχνά, το γονάτισμα των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα δεν αρκεί, η ελάχιστη δικαίωση με την οριστική φυλάκιση όλων των υπευθύνων δείχνει να φτάνει.

Ο Παύλος Φύσσας δεν θα γυρίσει στη γειτονιά του, η μητέρα του Μάγδα Φύσσα δεν θα βρει το χαμόγελο της και ο πατέρας του δεν θα τον αγκαλιάσει ξανά, εκείνος όμως, που δεν είναι πια εδώ, τσάκισε τον φασισμό.

Ο πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν που δολοφονήθηκε από κατηγορούμενους στη δίκη της Χρυσής Αυγής δεν θα έχει τον γιο του πίσω, μπορεί όμως να ξέρει πια ότι οι δολοφόνοι του, έσπασαν, είναι μπροστά στο οριστικό τέλος.

Ο Παύλος Φύσσας ζει, τσάκισε τους ναζί

«Μια τέτοια μέρα είναι ωραία για να πεθαίνεις

όμορφα κι όρθιος σε δημόσια θέα

με λένε Παύλο Φύσσα από τον Περαία»

Facebook Comments

Τελευταια από Promotion

Go to Top