Αυστραλία: Εκτός από συναίνεση υπήρξε και πρόβλεψη για την καταστροφή από το 2008!

στην Promotion
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Όσο τα περισσότερα ΜΜΕ στέκονται μόνο στις φωτογραφίες απανθρακωμένων ζώων και στο «σήμερα» αξίζει η προσπάθεια να αναδειχθούν οι πραγματικές αιτίες για την πύρινη καταστροφή στην Αυστραλία. Μια έκταση αντίστοιχη με μια Ελλάδα έχει καεί ενώ το καλοκαίρι και οι υψηλές θερμοκρασίες τώρα ξεκινούν.

Εκτός από την απαραίτητη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, συντηρητικών και εργατικών για να μην υπάρχει ατζέντα κατά της κλιματικής αλλαγής, υπέρ του κοινού τους χρηματοδότη, της βιομηχανίας του άνθρακα, υπήρξε και η απαραίτητη εθελοτυφλία.

Η καταστροφή δεν ήταν απρόσμενη αλλά απολύτως αναμενόμενη.  Το 2008 συντάχθηκε έρευνα για την κλιματική αλλαγή στην Αυστραλία που προέβλεπε ακριβώς αυτό που συμβαίνει τους τελευταίους μήνες, μεγάλες περιόδους ξηρασίας, υψηλές θερμοκρασίες, ανεξέλεγκτες πυρκαγιές εξαιτίας των συνθηκών. Δώδεκα χρόνια, καμία κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε με αυτή την έρευνα, κανένας πρωθυπουργός δεν άλλαξε την ατζέντα υπέρ της βιομηχανίας του άνθρακα έστω περιοριστικά αλλά στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Δώδεκα χρόνια το επιχείρημα απέναντι στους ελάχιστους δημοσιογράφους που μιλούσαν για την επερχόμενη καταστροφή, ήταν η απώλεια θέσεων εργασίας από την βαριά βιομηχανία σε περίπτωση που μπει πλαίσιο για την λειτουργία της. Δώδεκα χρόνια κανείς δεν ψέλλιζε ότι οι θέσεις αυτές δεν φτάνουν ούτε τις 50.000 αλλά οι θέσεις εργασίας στον τουρισμό της Αυστραλίας με το ευαίσθητο και πολυποίκιλο οικοσύστημα φτάνουν το 1 εκατομμύριο.

Η Αυστραλία φλέγεται δείχνοντας ότι καμία τέτοιας έκτασης καταστροφή δεν προκύπτει χωρίς την απαραίτητη συναίνεση των υπευθύνων και ότι παράλληλα καμία κοινή γνώμη δεν αιφνιδιάζεται έτσι, αν δεν έχει προηγηθεί μια καλά συντονισμένη προπαγάνδα.

Facebook Comments

Τελευταια από Promotion

Go to Top