Αντιρρησίες συνείδησης ντυμένοι Τουρκοφάγοι και απόστρατοι που έγιναν «αριστεροί»

στην Promotion
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Η έννοια του αντιρρησία συνείδησης και μάλιστα συνοδευόμενη από ένα «προοδευτικό» πλαίσιο πέρασε και συνεχίζει να περνά ως μόδα, χωρίς βέβαια να συνοδεύεται από τα λογικά ερωτήματα. Τα παιδιά στο Περιστέρι, στον Πειραιά, στην επαρχία που δεν δηλώνουν αντιρρησίες συνείδησης, έχουν λυμένα τα οικονομικά τους όταν πάνε στρατό;

Αυτοί είναι θύματα που καλύπτουν τον «χαμένο» όπως τον χαρακτηρίζουν χρόνο της θητείας οι αντιρρησίες; Αυτοί είναι λιγότερο έξυπνοι όταν φυλάνε σκοπιά, όταν παίρνουν χαρτί μετά την θητεία τους και μπορεί να κληθούν ανά πάσα στιγμή για να κοιμούνται ήσυχοι οι «προοδευτικοί»; Οι αντιρρησίες συνείδησης δεν προστατεύονται από την ειρήνη που εξασφαλίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις;

Θα μπορούσε κανείς να θέτει ρητορικά ερωτήματα για αιώνες ωστόσο ο «θεσμός» πέρασε και πλέον έχει εδραιωθεί,  τείνει όμως να εδραιωθεί και το θράσσος.  Μάθαμε σήμερα από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι για να υπάρξει εθνική συνεννόηση υπό το καθεστώς απειλής του Ερντογάν θα πρέπει να ξεχαστεί η υπόθεση Παππαγελόπουλου, να περάσουν αμάσητα τα περί παραδικαστικού, να επικρατήσει ξαφνική λήθη.

Μάθαμε επίσης πως θα έπρεπε να χειριστεί η κυβέρνηση τα εθνικά θέματα με συμβουλές ακόμα και από τον πρώην σύμβουλο του πρωθυπουργού κ. Καρανίκα που προτείνει ΚΥΣΕΑ και άλλες λύσεις, μάλλον έχοντας εμπειρία από αυτά τα θέματα, ή και όχι…

Ο ίδιος ως αντιρρησίας συνείδησης υψώνει τα λάβαρα και ένα κόμμα που μέχρι πρότινος συζητούσε για θαλάσσια σύνορα και στήριζε τους αντιρρησίες συνείδησης, ξαφνικά «ντύνει» τα στελέχη του με την στολή του Τουρκοφάγου.

Παρουσιάζονται θέσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ποτέ στο παρελθόν με συνέπεια να εκπλήσσονται τα στελέχη του, που προέρχονται από την ριζοσπαστική αριστερά, συνίσταται η επιθετική στάση απέναντι στην Τουρκία, υπάρχουν λύσεις για όλα και μάλιστα από τα δεξιά…

Εχθές μάθαμε ότι σε έκτακτη σύσκεψη που κάλεσε στα κομματικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχαν μαζί με τα πολιτικά στελέχη  ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου και ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς.

Αν ξαφνικά όσοι ήταν στα ηγετικά κλιμάκια των Ενόπλων Δυνάμεων επί ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν αριστεροί, είναι κάτι που κρίνεται… Να γνωρίζουν όμως και σε ποιο κόμμα βρίσκονται, τι υποστήριζε μέχρι σήμερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα εξουσίας αποκτά τους δικούς του απόστρατους, με την διαφορά ότι εκείνοι μέχρι πρόσφατα ήταν ενεργοί και εντελώς τυχαία επί της διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου.

Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τι λένε στα μόνιμα στελέχη του στρατού, στις οικογένειες των στρατιωτών που αγωνιούν για τις οδηγίες του αντιρησσία συνείδησης Καρανίκα με τις πλάτες των παιδιών τους.

Αναμένουμε…

Facebook Comments

Τελευταια από Promotion

Go to Top