Ακροδεξιός Μητσοτάκης ή ακραίοι καιροσκόποι με το προσφυγικό;

στην Promotion
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο πρώτος βουλευτής που είπε «όχι» στη μεταφορά μεταναστών στην εκλογική του περιφέρεια «έσκασε», είναι ο Ανδρέας Πάτσης από τα Γρεβενά, ο οποίος δήλωσε ότι η απόφαση αυτή δεν θα γίνει δεκτή, δηλαδή ο κυβερνητικός σχεδιασμός για δημιουργία hot spot στη θέση του στρατοπέδου της περιοχής.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερα διστακτικοί για την μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά, είναι κορυφαίοι γαλάζιοι αυτοδιοικητικοί, σε δήμους και περιφέρειες κλειδιά για την λύση του προβλήματος.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στη ρητορική περί Μητσοτάκη που σαλβινίζει, αλήθεια πως ένας ακροδεξιός ρισκάρει να έρθει σε κόντρα με τοπικές κοινωνίες, βουλευτές του κόμματος του αλλά και κορυφαίους «δικούς» του αυτοδιοικητικούς;

Αλήθεια ποιες ευτυχώς περιθωριοποιημένες ακροδεξιές δυνάμεις ωφελεί η μη αποσυμφόρηση των νησιών και παράλληλα η ενίσχυση των πυρήνων στην ενδοχώρα που βλέπουν ως «κίνδυνο» την μεταφορά σε αυτή, προσφύγων και μεταναστών;

Είναι λογικό βουλευτές της ΝΔ να αντιδρούν προκειμένου να ικανοποιήσουν τις εκλογικές τους περιφέρειες, καθώς είναι εύκολο να είναι προοδευτικοί και ανθρωπιστές όταν το προσφυγικό δεν αγγίζει τις περιοχές τους, αλλά όχι όταν αυτές μπαίνουν στον σχεδιασμό.

Είναι οξύμωρο όμως η «αριστερή» αξιωματική αντιπολίτευση να μην στηρίζει τις προθέσεις της κυβέρνησης για την μεταφορά μεταναστών και προσφύγων στην ενδοχώρα.

Είναι οξύμωρο «αριστεροί» να βάζουν στο ίδιο τσουβάλι με κανονικούς ακροδεξιούς έναν κεντροδεξιό πρωθυπουργό που τονίζει ότι δεν βλέπει ως «βόμβα» το προσφυγικό και δεν στοχοποιεί τους μετανάστες.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν καλά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ακροδεξιός, όμως το ζήτημα είναι η μη διαχείριση του προσφυγικού από την πλευρά τους, να παρουσιαστεί ως φυσική εξέλιξη που συνεχίζεται και από την ΝΔ, ενώ παράλληλα επιδιώκουν να μειώσουν τις δυνάμεις από το κέντρο που βρίσκονται στην δεξαμενή της ΝΔ.

Από αυτή την στρατηγική όμως δεν προκύπτει κίνδυνος για το προφίλ του Μητσοτάκη, όπως δείχνουν όλες οι μετρήσεις, αλλά για την επανεμφάνιση της ακροδεξιάς.

Ας ελπίσουμε ότι πρόκειται περί λανθασμένης τακτικής…

Facebook Comments

Τελευταια από Promotion

Go to Top