Ζαχαράκη: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα σχολεία»

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μίλησε στην εκπομπή Briefing του Action24 με τον Γιώργο Πιέρρο για το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο, τις ψηφιακές αίθουσες ενώ επεσήμανε ότι δεν θα ρισκάρουμε την υγεία των παιδιών μας.

Η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι η επανασύνδεση των παιδιών με το σχολικό περιβάλλον είναι εξαιρετικά σημαντική, ιδίως για τα παιδιά που τελειώνουν το δημοτικό. Ωστόσο, σχετικά με τον αν είναι ρίσκο το άνοιγμα των σχολείων ξεκαθάρισε: «Δεν θα έπαιζει κανείς ποτέ με την ζωή των παιδιών, των εκπαιδευτικών και τον οικογενειών τους».

Το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο νωρίτερα από το συνηθισμένο είναι πολύ πιθανό, τις πρώτες ημέρες του μήνα, απάντησε η υπουργός σε σχετική ερώτηση. Στόχος είναι να καλυφθεί η ύλη της προηγούμενης χρονιάς, γι’ αυτό το λόγο και η κ. Ζαχαράκη έχει ζητήσει τα παιδιά του δημοτικού, του γυμνασίου και της α’ και β’ λυκείου να κρατήσουν τα βιβλια τους.

Η αρμόδια υφυπουργός ανακοίνωσε την επιτάχυνση της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και της διαδικασίας αποστολής τεχνολογικού εξοπλισμού στα σχολεία. Εξήγησε ότι οι ψηφιακές τάξεις είναι κλειστές, δηλαδή ο εκπαιδευτικός μπορεί να στείλει το σύνδεσμο μόνο στους μαθητές ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα καταγραφής. Επίσης, ο εκπαιδευτικός μπορεί να κλείσει την κάμερα ή το μικρόφωνο ανά πάσα και η κάμερα πρέπει να είναι στραμμένη στον πίνακα και δεν δείχνει τα παιδιά.

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top