Τσίπρας σε Μητσοτάκη:«Σας καλωσορίζουμε σε μια ακόμα επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ»

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας,  ξεκίνησε την ομιλία του προς την Ολομέλεια για το νομοσχέδιο για την επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας, με έντονη διάθεση κριτικής προς την κυβέρνηση, λέγοντας ότι «καλωσορίζουμε το κόμμα σας και εσάς σε μια ακόμα επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που εσείς λοιδορήσατε». 

Αρχικά, ο κ. Τσίπρας είπε «καλωσορίζουμε την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Ιόνιο Και βεβαίως καλωσορίζουμε κι εσάς κύριε Μητσοτάκη σε μια ακόμα στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τις Πρέσπες, τώρα τα χωρικά μας ύδατα στο Ιόνιο.»

Και πρόσθεσε «θυμίζω, πως όταν η δική μας κυβέρνηση ανακοίνωσε αυτή τη θέση, τον Οκτώβριο 2018, τη λοιδορήσατε και την υπονομεύατε δημόσια. Και έτσι αποδεικνύεται ότι η αναξιοπιστία σας στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν ήταν μια απλή σύμπτωση. Είναι η δεύτερή σας φύση.»

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας σημείωσε «γιατί σε δύο κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής μας πολιτικής τα οποία με αίσθηση εθνικής ευθύνης ανοίξαμε, εσείς ενώ γνωρίζατε ότι ορθώς τα ανοίξαμε και ότι ήταν εθνικό όφελος η ολοκλήρωσή τους, εσείς τα πολεμήσατε και τα δύο με υποκριτικό μένος όσο ήσασταν στην αντιπολίτευση. Και όταν γίνατε κυβέρνηση κάνατε και στα δύο στροφή 180 μοιρών. Η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών έγινε τώρα τόσο επωφελής για τα συμφέροντα της χώρας, ώστε να απαιτείτε από τη Βόρεια Μακεδονία την τήρησή της. Καλή τη πίστει μάλιστα, όπως λέτε στη σχετική δήλωσή σας. Ενώ οι σαρκασμοί και οι καταγγελίες για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων, όταν ήσασταν αντιπολίτευση, δίνουν τώρα τη θέση τους στην υλοποίηση της μας στρατηγικής».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε στον πρωθυπουργό αναξιοπιστία εξηγώντας: «Τώρα, όμως, εσείς οι ίδιοι που πολεμήσατε τη θέση για την αιγιαλίτιδα στο Αιγαίο, δεν έχετε πρόβλημα να χειροκροτείτε εαυτούς και αλλήλους. Και έτσι αποδεικνύεται ότι η αναξιοπιστία σας στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν ήταν μια απλή σύμπτωση. Είναι η δεύτερή σας φύση. Γιατί σε δύο κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής μας πολιτικής, τα οποία με αίσθηση εθνικής ευθύνης ανοίξαμε, εσείς, ενώ γνωρίζατε ότι ορθώς τα ανοίξαμε και ότι ήταν εθνικό όφελος η ολοκλήρωσή τους, εσείς τα πολεμήσατε και τα δύο με υποκριτικό μένος όσο ήσασταν στην αντιπολίτευση. Και όταν γίνατε κυβέρνηση κάνατε και στα δύο στροφή 180 μοιρών».

Ο κ. Τσίπρας παρέθεσε δηλώσεις τοτ κ. Γιώργου Κουμουτσάκου και του κ. Βασίλη Κικίλια, που ήταν αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ, καθώς και της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, του κ. Άδωνη Γεωργιάδη και του κ. Άγγελου Συρίγου, οι οποίοι είχαν ταχθεί κατά της επέκτασης των χωρικών υδάτων της χώρας μόνο στο Ιόνιο, όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

 

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top