Α. Τσίπρας σε Κ. Μητσοτάκη: Βουβός πρωθυπουργός – Ψέμα η διόγκωση των μετακλητών

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Μετωπική επίθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από την αρχή της ομιλίας του για το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα για το επιτελικό κράτος.

“Αντιλαμβάνομαι ότι ξεκινώντας την θητεία σας εκ των προτέρων δεν δίνεται εμπιστοσύνη στους ίδιους τους υπουργούς σας αλλά αυτό είναι δικό σας θέμα. Εύχομαι το σχήμα που έχετε αποφασίσει να αποδειχθεί αποτελεσματικό στην πράξη”, είπε.

Επικαλούμενος δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία χαρακτήρισε ψευδή, διέψευσε τα όσα λέγονται περί διόγκωσης των μετακλητών επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Έκανε λόγο για ψευδή εντύπωση που έχει προκληθεί: “Έχετε αναπαράγει την εικόνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διογκώσει τον αριθμό των μετακλητών. Για να γίνει αντιληπτή στο σώμα η λαθροχειρία την οποία επιχειρείτε θα εξηγήσω για ποιο λόγο όλο αυτό το διάστημα έχει δημιουργηθεί αυτή η σύγχυση. Μέχρι το 2015 απογράφονταν μόνο οι απλοί μετακλητοί και όχι ειδικοί συνεργάτες κλπ. Μόνο στον υπουργό Υγείας κ. Βορίδη τότε υπηρετούσαν 53 άτομα τότε. Εσείς που κουνάτε το δάχτυλο αποχωρήσατε από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης με 52 μετακλητούς υπαλλήλους”. “Συνεπώς εδώ έχουμε μια διαστρέβλωση έχοντας δημιουργήσει ταυτόχρονα μια εκστρατεία στοχοποίησης των ανθρώπων αυτών για να δημιουργήσετε την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει την “στρατιά των κατσαπλιάδων”, συμπλήρωσε.

Ο πρώην πρωθυπουργός έλαβε εκ νέου το λόγο για να απαντήσει στον κ. Βορίδη, που παρενέβη ως υπουργός σε υψηλούς τόνους, λέγοντας: “Κ. Βορίδη, γνωρίζω ότι είστε ένας εξαιρετικός δικηγόρος, δε γνώριζα όμως ότι το κοινοβούλιο διαθέτει ένα πρωθυπουργό βουβό ο οποίος χρειάζεται δικηγόρο για να απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης”.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ήταν ο βασικός νομικός σύμβουλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. “Τότε δεν υπήρχε ζήτημα κομματικοποίησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σήμερα υπάρχει θέμα”, είπε.

Επανήλθε στο ζήτημα του νέου επικεφαλής της ΕΥΠ, κ. Κοντολέοντα, λέγοντας ότι δεν έχει αναγνωρισμένο πτυχίο: “Αυτό που διαπιστώνουμε εμείς είναι ότι ο άνθρωπος έχει κάνει σπουδές στο ανοιχτό πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Το πτυχίο αυτό μάλλον δεν έχει αναγνωριστεί από το ΔΟΑΤΑΠ, πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ. Το μόνο πτυχίο που έχει αναγνωριστεί από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο είναι ένα πτυχίο μουσικής.. Μήπως είναι μουσικός ο νέος διοικητής της ΕΥΠ”.

“Το κράτος δεν είναι φέουδο, δεν είναι τσιφλίκι, εδώ θα δίνετε λογαριασμό για τις πράξεις σας”, τόνισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Facebook Comments

Go to Top