Τσίπρας: «Περιμένουμε από τους εταίρους και ειδικά τις ΗΠΑ να καταδικάσουν τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης»

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του 30ου συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου ζήτησε την έμπρακτη υποστήριξη των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης με την Τουρκία λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου που στήριζε την Τουρκία και λίγες ώρες πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο ΝΑΤΟ.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ανησυχία του και ζήτησε την υποστήριξη των συμμάχων της Ελλάδας και ειδικά των ΗΠΑ στην επίλυση της κρίσης στα ελληνοτουρκικά με βάση τις τελευταίες εξελίξεις: «Περιμένουμε από τους εταίρους μας και ειδικότερα από τις ΗΠΑ πολύ πιο ουσιαστικές καταδικαστικές δηλώσεις σε σχέση με τις ανυπόστατες νομικά συμφωνίες της Τουρκίας με τη Λιβύη. Εφαρμόσαμε μια πολυδιάστατη ενεργητική εξωτερική πολιτική. Θεωρώ απαραίτητο αυτή η πολιτική να συνεχιστεί και οι εταίροι μας να στηρίξουν την Ελλάδα.»

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ο ρόλος των ΗΠΑ στην περιοχή θα πρέπει να είναι πολύ πιο αποφασιστικός, είτε αυτό αφορά την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία ή μιας δίκαιης λύσης στην Συρία, ή μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

«Αντί για λόγια υποστηρικτικά του Τραμπ στην Τουρκία περιμένουμε υποστήριξη από τους συμμάχους μας στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και την καταδίκη ενεργειών που παραβιάζουν το εθνικό δίκαιο», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top