Τσίπρας: «Δημιουργούμε ένα κόμμα ζωντανό, λαϊκό, μαζικό και έτοιμο να κυβερνήσει» (video)

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία στην Αλεξανδρούπολη, αναφέρθηκε στην προσπάθεια δημιουργίας «χωρίς αποκλεισμούς της νέας δημοκρατικής παράταξης που έχει ανάγκη ο τόπος».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανοίγει, μεγαλώνει και μετασχηματίζεται» και πρόσθεσε ότι «εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε η χώρα να προχωρήσει σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος».

Παράλληλα ο ίδιος επανέλαβε το στόχο να δημιουργηθεί ένα κόμμα «ζωντανό, λαϊκό, μαζικό και έτοιμο να κυβερνήσει».

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε «Έχουμε μια κυβέρνηση της πολιτικής εξαπάτησης, της ψεύτικης αριστείας και της πελατειακής δοσοληψίας», και αναφερόμενος στη μεσαία τάξη συμπλήρωσε ότι η ΝΔ έκανε σημαίας της τις ελαφρύνσεις σε αυτή και «αντί για ελαφρύνσεις βλέπουμε επιβαρύνσεις και στοχευμένες πολιτικές εξυπηρετήσεις μεγάλων συμφερόντων».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη ΝΔ και στην ανάληψη της διοίκησης του νοσοκομείου Τρικάλων από τον κ. Πατέρα ως αντάλλαγμα για μερικές ψήφους, σημειώνοντας ότι «το κράτος των αρίστων είναι το κράτος της πελατειακής δοσοληψίας», ενώ έκανε λόγο για «ρουσφετολογικό όργιο».

Τι είπε για το προσφυγικό

Αναφορικά με το προσφυγικό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην υποκρισία της ΝΔ προεκλογικά επαναλαμβάνοντας ότι «στο μόνο θέμα που δεν τους αφήσαμε στρωμένο έδειξαν πόσο ανέτοιμοι ήταν και πόσο ανίκανοι είναι. Ήρθαν χωρίς σχέδιο και είναι εγκλωβισμένοι στην προεκλογική ρητορική τους».

Και συνέχισε «Αφήσαμε 5.500 ανθρώπους στη Μόρια και τώρα έχουν φτάσει τις 15.000. Τα έκαναν θάλασσα», προσθέτοντας ότι «κατάργησαν το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, διώξαν τους ανθρώπους της αστυνομίας που ήξεραν το πρόβλημα» και ανέθεσαν το σοβαρότερο ζήτημα της χώρας σε έναν υφυπουργό και πρώην στρατηγό. Αυτό είναι μνημείο ανικανότητας της κυβέρνησης».

Σε σχέση, με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τις δηλώσεις του στο συνέδριο της ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας τον χαρακτήρισε ως «επαγγελματία ανήσυχο στα εθνικά θέματα» αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι έχει δίκιο στην κριτική του προς τον Κ.Μητστοτάκη ότι άλλα έλεγε προεκλογικά για το προσφυγικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών και άλλα μετά τις 7/7.

Για την Συμφωνία των Πρεσπών

Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στη ΝΔ επανέλαβε ότι «έπαιξαν με τις ευαίσθητες χορδές της ελληνικής κοινωνίας και προσπάθησαν να μετατρέψουν ένα ευαίσθητο εθνικό θέμα σε μοχλό για να κερδίσουν τις εκλογές».

Και επισήμανε «Λαϊκισμός είναι εν γνώση σου να αλλάζεις την πάγια θέση σου προκειμένου να πλήξεις τον αντίπαλο, υιοθετώντας μια ακραία ρητορική, δηλητηριάζοντας την ελληνική κοινωνία, και μετά να λες ότι τώρα που κυβερνάμε θα τηρήσουμε και θα τιμήσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών».

Επιπλέον, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «δώσαμε ζωτικό χώρο στην Ελλάδα με την εν λόγω συμφωνία γιατί σταθεροποιήσαμε τα βόρια σύνορά μας κάνοντας φιλική τη γειτονική χώρα και γιατί τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη επιτηρούν το εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας και όχι τα τουρκικά. Αναβαθμίσαμε τη γεωπολιτική δυναμική της Ελλάδας».

Για την τουρκική προκλητικότητα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για τα ελληνοτουρκικά, όπου δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «οφείλουμε να είμαστε πιο σοβαροί καθώς τέτοια ζητήματα δεν είναι θέματα μικροκομματικής εκμετάλλευσης» και χαρακτήρισε «ανυπόστατη και απαράδεκτη» της συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.

Τόνισε δε ότι «Πέντε μήνες δεν έχουν αναδείξει την προκλητικότητα της Τουρκίας», αναφερόμενος στην κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας «μην τυχόν και ενοχληθεί ο Σουλτάνος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει «αποτυχημένη τη στρατηγική κατευνασμού και αδράνειας» της ΝΔ στα ελληνοτουρκικά, υπενθυμίζοντας ότι «δεν απαίτησαν τις ευρωπαϊκές κυρώσεις που πετύχαμε ο Ν.Αναστασιάδης και εγώ».

«Δώσαμε μια δύσκολη μάχη για να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο. Κάναμε λάθη, είχαμε αστοχίες αλλά οι άλλοι ήρθαν με την εμπειρία της διαπλοκής και του πελατειακού κράτους», σημείωσε ο Αλ.Τσίπρας επαναλαμβάνοντας ότι «στόχος είναι πλέον μετά την έξοδο από τα μνημόνια να διεκδικήσουμε τον ορίζοντα την ταυτότητα της χώρας στη νέα εποχή».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε «Θέλουμε την Ελλάδα των αιτιών της κρίσης, του νόμος και τάξη για τους φτωχοδιαβόλους και της ασυλίας για τους τραπεζίτες, ή θέλουμε την Ελλάδα που θα αξιοποιήσεi τους νέους και δημιουργικούς ανθρώπους» και πρόσθεσε ότι ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία «ανοίγουμε στην κοινωνία για να μπολιάσουμε τις σκέψεις μας με τις σκέψεις της μεγάλης πλειοψηφίας που μας στήριξε στις δύσκολες στιγμές. Θέλουμε να γίνεται συμμέτοχοι και συνδημιουργοί. Σας καλώ να ενταχθείτε σε αυτή τη νέα προσπάθεια, κατά την οποία δε θα υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς».

Δείτε την ομιλία του κ. Τσίπρα στην Αλεξανδρούπολη:

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top