Τσακαλώτος: Για πολλά χρόνια ακόμα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών απάντησε για την κυβερνητική πολιτική και τη μεσαία τάξη αλλά το αν υπάρχει ζήτημα ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του news24/7 o Ευκλείδης Τσακαλώτος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι το οικονομικό της πρόγραμμα οδηγεί σε ελάφρυνση για κάποιους λίγους και περαιτέρω λιτότητα για τους υπόλοιπους. “Η μείωση των φόρων πρέπει να είναι στοχευμένη και παράλληλα με την ύπαρξη ενός αναπτυξιακού σχεδίου”, προσέθεσε.

Για τις αιτιάσεις των κ.Ρέγκλινγκ και Στουρνάρα, που προβλέπουν για δημοσιονομικό κενό, απάντησε τις ίδιες προβλέψεις έκαναν και τα προηγούμενα χρόνια χωρίς όμως στο τέλος αυτές να επιβεβαιωθούν. Για τον κ.Στουρνάρα είπε πως δεν θα έπρεπε να δεχτεί τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος από τη στιγμή που είχε υπηρετήσει ως υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά: “Η τράπεζα της Ελλάδος πρέπει να είναι αμερόληπτη”.

Γτη μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων μίλησε υπέρ της εθνικής συνεννόησης, αρκεί να υπάρχει σχέδιο: “Πρέπει να υπάρχει στο θέμα αυτό εθνική συναίνεση αρκεί η μείωση των στόχων των πλεονασμάτων να μην σημαίνει ταυτόχρονα μείωση των πόρων για την Παιδεία, την Υγεία και την Αναπτυξιακή στρατηγική”.

Για την κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την φορολόγηση της μεσαίας τάξης απάντησε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι η μεγάλη φορολογική επιβάρυνση των μεσαίων στρωμάτων έγινε την περίοδο 2010-2014 και επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε μια σταθεροποίηση αυτών των βαρών.

“Ετοιμάζομαι να δώσω τη μάχη για τη νίκη” είπε για τις εθνικές εκλογές και ο ίδιος υπογράμμισε πως θέλει ένα αριστερό κόμμα και όχι σοσιαλδημοκρατικό, ενώ τάχθηκε κατά της αλλαγής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ αν χάσει τις εκλογές. “Δεν θα τεθεί θέμα ηγεσίας και αν τεθεί θα είμαι εναντίον. Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ακόμα πολλά χρόνια στην ηγεσία και δικαίως γιατί από το 2012 έχει μόνο νίκες και αυξήσεις ποσοστών. Και όταν φτάσει η ώρα αυτή πρέπει να υπάρξει ένα πρόσωπο από τη νέα γενιά” αποκλείοντας για άλλη μια φορά την οποιαδήποτε δική του εμπλοκή.

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top