Τσακαλώτος: «Οι πολιτικές Τραμπ-Μητσοτάκη ενδιαφέρονται για τους λίγους – Είναι επικίνδυνες για τους πολλούς»

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Με δήλωσή του, ο τομεάρχης Οικονομικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολίασε την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία θαυμάζει και αντιγράφει τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Αναλυτικά: 

Χθες ο κ. Μητσοτάκης είπε στον πρόεδρο Trump: «Έχουμε μειώσει τους φόρους και απορρυθμίζουμε την οικονομία. Ακολουθούμε μια συνταγή που ακολουθείτε και εδώ στις ΗΠΑ.»

Τραμπ: (Γέλια) Ναι έτσι είναι.

Μητσοτάκης: Που έχει δουλέψει εδώ στις ΗΠΑ.

Ήταν από πριν προφανές ότι η ΝΔ θαυμάζει και αντιγράφει τον Donald Trump. Τώρα ο κ. Μητσοτάκης το λέει και δημόσια. Το επιχείρημα της δεξιάς παγκοσμίως είναι ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις αυξάνει τα φορολογικά έσοδα μέσω της ανάπτυξης. Η ΝΔ το έβαλε και στον προϋπολογισμό.

· Η Gillian Tett, αρθρογράφος των Financial Times, συνέκρινε τα στοιχεία του πρώτου 9μήνου του 2017 στις ΗΠΑ(πριν τις φορολογικές μειώσεις του προτύπου του κ. Μητσοτάκη) με το πρώτο 9μηνο του 2018 για τις 500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις των ΗΠΑ σύμφωνα με την S&P Τα προ φόρων έσοδα των επιχειρήσεων αυτών αυξήθηκαν κατά 13%. • Τι έγινε με τα φορολογικά έσοδα; Από 265 δισ. το 2017 μειώθηκαν στα 223 δισ. το 2018. Μείωση 16%.

Ταυτόχρονα σε πρόσφατο άρθρο της σημειώνει ότι η έκρηξη στις επενδύσεις που η διακυβέρνηση Trump είχε υποσχεθεί κάθε άλλο παρά έχει πραγματοποιηθεί. Αντίθετα οι Αμερικανοί επιχειρηματίες κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από το να χτίζουν νέα εργοστάσια.

Οι πολιτικές Trump – Μητσοτάκη είναι ταξικές πολιτικές. Στερούν πολλά από τους πολλούς και δίνουνε στους λίγους. Οι πολιτικές Trump- Μητσοτάκη αδιαφορούν για την υγεία, την παιδεία, το κοινωνικό κράτος. Αδιαφορούν όμως και για την ειρήνη, τα δικαιώματα, την ελευθερία. Οι πολιτικές Trump – Μητσοτάκη ενδιαφέρονται μόνο για τους λίγους. Και για αυτό είναι επικίνδυνες για τους πολλούς.

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top