Θεοδωρικάκος για μάσκες-γίγας: «Να αντιμετωπιστεί αμέσως η αστοχία – Ποιοι είναι υπεύθυνοι»

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο υπουργός Εσωτερικών στην εκπομπή Evening Report του Action24 με τον Γιώργο Κουβαρά κλήθηκε να απαντήσει μετά το ρεπορτάζ του Δημήτρη Τάκη σχετικά με τις νέες διαστάσεις για τις μάσκες που έδωσε η επιτροπή του Υπ. Υγείας για να διανεμηθούν στα σχολεία, οι οποίες φέρεται να είναι τώρα… μικρές.

Το 10×22 που τότε έγραφε τελικό προϊόν, αυτή την φορά έστειλε ξανά τις ίδιες διαστάσεις αναφέροντας πως είναι το αρχικό προϊόν, δηλαδή το ύφασμα. Το Υπουργείο Εσωτερικών πήρε αυτές τις διαστάσεις και συνέστησε στην επιτροπή να τις αλλάξει, καθώς ενέχει ο κίνδυνος να βγουν οι μάσκες μικρότερες από το προβλεπόμενο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε χαρακτηριστικά σε σχετική ερώτηση: «Έξω από το πλαίσιο ευθύνης μου οι μάσκες. Η μόνη εμπλοκή του ΥΠΕΣ είναι ότι μάζεψε τα χρήματα κι αυτό το έκανε σε 24 ώρες. Να ρωτήσετε τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ για τις μάσκες. Τις διαστάσεις δε, τις καθορίζει η επιτροπή του υπουργείου Υγείας».

«Από τη στιγμή που έχω την ιδιότητα του υπουργού, δεν λειτουργώ ως σχολιαστής», τόνισε ερωτηθείς ξανά για το θέμα. «Η πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών να στηρίξει την αυτοδιοίκηση ήταν ουσιαστικά γιατί υπάρχουν παιδιά και οικογένεις δεν μπορούν να καλύψουν το μικρό αυτό έξοδο και γιατί είναι θέμα δημοσίας υγείας», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος. «Αυτή η αστοχία πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως. Νομίζω σας απάντησα ποιοι είναι οι υπεύθυνοι», κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top