Δε λειτουργεί ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 ένα χρόνο μετά το Μάτι…

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ως άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης έθεσε τη λειτουργία του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας παράλληλα ότι με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών και θα δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Σε ενημέρωση που πραγματοποίησε σχετικά με την κακοκαιρία που έπληξε την Χαλκιδική, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι δεν λειτουργεί ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112, για να προσθέσει ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με τους εκπρόσωπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και πιλοτική δοκιμή.

Είπε πως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προειδοποιήσει, από χθες το απόγευμα, σε τέσσερις γλώσσες για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε αμέσως και έδωσε οδηγίες για την αποστολή κλιμακίου από τους αρμόδιους υπουργούς. Ενημερώθηκε, επίσης, άμεσα από τον υπουργό Υγείας για τους νεκρούς.

Παράλληλα, κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ 40 οχήματα και 100 άτομα διέθεσε και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οι περισσότερες καταστροφές οφείλονται σε πτώσεις δένδρων από τις καταιγίδες, καθώς η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνούσε τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Απαράδεκτο χαρακτήρισε το γεγονός ότι ένα χρόνο μετά την τραγωδία στο Μάτι δεν έχει προχωρήσει η λειτουργία του συστήματος 112, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, ειδικός σε θέματα διαχείρισης φυσικών καταστροφών, Κωνσταντίνος Συνολάκης.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τη νέα τραγωδία στη Χαλκιδική που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους και προκάλεσε έναν αγνοούμενο και δύο σοβαρούς τραυματισμούς, καθώς επίσης και τεράστιες ζημιές στο οδικό δίκτυο και στην ηλεκτροδότηση, ο κ. Συνολάκης δήλωσε ότι δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθούν οι ταχύτητες των ανέμων και τα σημεία που θα χτυπούσε η κακοκαιρία, όπως επίσης και οι πλημμύρες «αστραπή» που έπληξαν την περιοχή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είχαμε να κάνουμε με δύο μετεωρολογικά μέτωπα τα οποία συγκρούονται, η σφοδρότητα ωστόσο του φαινομένου είναι αυτή που προξένησε εντύπωση.

Facebook Comments

Tags:

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top