Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ – Πάιατ για το νομοσχέδιο για τις αμερικανικές βάσεις

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον Αμερικανό Πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, με αντικείμενο προφανώς τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ενώ συζητήθηκε και η στάση του κόμματος απέναντι στο νομοσχέδιο για τις βάσεις εν όψει της επικείμενης ψήφισής του στη Βουλή.

Ειδικότερα, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, που επισκέφτηκε τον πρεσβευτική κατοικία, αποτελούταν από τον τομεάρχη Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, τον τομεάρχη Οικονομίας, Νίκο Παππά, και τον διπλωματικό σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλη Καλπαδάκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν υπέρ της αναβάθμισης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, ωστόσο δεδομένης της στάσης των ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα απέναντι στην Τουρκία, ζήτησαν πρόσθετες εγγυήσεις στήριξης έναντι της τουρκικής προκλητικότητας προκειμένου να ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή, στο πλαίσιο των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ανασταλεί η ψήφιση του νομοσχεδίου μέχρι να υπάρξουν έμπρακτες εγγυήσεις στήριξης στις ελληνικές θέσεις απέναντι στην Τουρκία.

Το νομοσχέδιο, το οποίο ολοκληρώνει τη διαπραγμάτευση που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την αναβάθμιση της ελληνοαμερικανικής στρατιωτικής συνεργασίας με την αναβάθμιση της Σούδας και την λειτουργία τριών ακόμη βάσεων (Λάρισα, Μαγνησία, Αλεξανδρούπολη), αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Τρίτη.

Ο Γ. Κατρούγκαλος, με ανάρτηση του στο Twitter, δημοσιοποίησε την συνάντηση.

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top