Σύγκρουση Γεννηματά- Παπανδρέου- Όλοι οι διάλογοι

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, απάντησε εμμέσως στο τελεσίγραφο της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παπανδρέου, κατά την πρώτη του τοποθέτηση στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ,  σημείωσε ότι έχει και υποστηρίζει τις απόψεις του διαχρονικά, ενώ φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι για εκείνον έξω από τις προοδευτικές δυνάμεις.

Χαρακτηριστικά είπε «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προοδευτική δύναμη, είναι ένας αναχρονιστικός, παλαιοκομματικός παλαιοκομμουνιστικός οργανισμός», ενώ έστρεψε τα βέλη του στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι δεν έκανε ουσιαστικό διάλογο με τα κόμματα για την σύνταξη του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στην κυρία Γεννηματά,  επικαλέστηκε την ανάγκη διατήρησης της ενότητας του ΚΙΝΑΛ και ζήτησε τις «αναγκαίες αλλαγές στην λειτουργία του κόμματος».

Βαρύ το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

Το κλίμα εξακολουθεί να είναι βαρύ στην συνεδρίαση. Φαίνεται δε ότι υπάρχουν βουλευτές που δεν ικανοποιήθηκαν με την επιλογή Γεννηματά να στείλει τελεσίγραφο με την δήλωσή της προς τους κ.κ Παπανδρέου και Καστανίδη.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου που πρωτοστάτησε ζητώντας από την πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ την υπερψήφιση του νομοσχεδίου Χρυσοχοίδη, δεν απέφυγε να εισηγηθεί την διαγραφή των κ.κ Παπανδρέου και Καστανίδη «εδώ και τώρα».

«Μπορούμε να συνυπάρχουμε και να συμπορευόμαστε με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου στο ίδιο κόμμα, μετά τα χθεσινοβραδυνά στη Βουλή;. Φρονώ πως όχι!!», επεσήμανε η κυρία Γιαννακοπούλου κάνοντας σφοδρή επίθεση τόσο στον Γιώργο Παπανδρέου όσο και στην Φώφη Γεννηματά για την «επιστροφή» του πρώην πρωθυπουργού στο ΚΙΝΑΛ το 2015.

Γεννηματά: «Όποιος δεν σεβαστεί τις αποφάσεις θέτει τον εαυτό του εκτός»

Η Φώφη Γεννηματά δεν προχώρησε στην διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ των κυρίων Γ. Παπανδρέου και Χ. Καστανίδη παρά την αποχή τους από τη χθεσινή ψηφοφορία αψηφώντας την κομματική γραμμή.

Συγκεκριμένα η κυρία Γεννηματά, μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που συγκλήθηκε εκτάκτως υπεραμύνθηκε της αυτόνομης πορείας του ΚΙΝΑΛ, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η στάση των δύο βουλευτών θόλωσαν το στίγμα του κόμματος έριξαν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Νερό που είχα νωρίτερα κόψει με τις τοποθετήσεις μου και στους δύο.

«Αυτή η στάση αντικειμενικά εξυπηρετεί τους αντιπάλους. Ευθύνη και υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε τη συντεταγμένη λειτουργία μας και την ενιαία στάση όλων στις κοινές μας αποφάσεις. Χρέος δικό μου, επιπλέον εκ του ρόλου μου, είναι η τήρηση των αποφάσεων από όλους μας. Όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας», είπε συγκεκριμένα η κυρία Γεννηματά.

Αναλυτικά η δήλωση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά:

«Η συγκυρία είναι κρίσιμη για τη χώρα και την παράταξη.

Οι πολίτες ζουν μέσα στην αβεβαιότητα και τον φόβο. Για τη ζωή, για την υγεία, για τη δουλειά τους, για το μέλλον τους.

Τα λάθη, οι παραλείψεις και οι συντηρητικές πολιτικές της Κυβέρνησης της ΝΔ επιτείνουν την ανασφάλεια.

Η αξιωματική αντιπολίτευση βουλιάζει στην αναξιοπιστία, δεν μπορεί να ασκήσει αποτελεσματικά το θεσμικό της ρόλο.

Ο δημόσιος βίος δηλητηριάζεται με τις αποκαλύψεις.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στη δεξιά Κυβέρνηση. Μια όαση πολιτική.

Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να μεγαλώσουμε, να δυναμώσουμε τη δημοκρατική παράταξη ξανά και να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο.

Με μαχητική αντιπολίτευση αποτελεσματική, τεκμηριωμένη, δημιουργική.

Με την αυτόνομη πορεία που είναι απόφαση Συνεδρίου μας. Στρατηγική που έχει προοδευτικό πολιτικό περιεχόμενο και ουσία. Ξέρω ότι αυτή η αυτόνομη πορεία ενοχλεί.

Τα όσα συνέβησαν χθες, διαδραματίστηκαν στο συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον και θόλωσαν το στίγμα μας, χτύπησαν την στρατηγική της αυτόνομης πορείας και έριξαν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Νερό που είχα νωρίτερα κόψει με τις τοποθετήσεις μου και στους δύο.

Λάθος πολιτική εκτίμηση, τουλάχιστον.

Αυτή η στάση αντικειμενικά εξυπηρετεί τους αντιπάλους.

Ευθύνη και υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε τη συντεταγμένη λειτουργία μας και την ενιαία στάση όλων στις κοινές μας αποφάσεις. Χρέος δικό μου, επιπλέον εκ του ρόλου μου, είναι η τήρηση των αποφάσεων από όλους μας.

Όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Τα όργανα λειτουργούν δημοκρατικά μόνο μέσα από το σεβασμό των αποφάσεων της πλειοψηφίας».

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top