Πέτσας: «Πραγματοποιούνται 8.500 τεστ κορωνοϊού τη μέρα»

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μίλησε στην εκπομπή Evening Report του Action24 με τον Γιώργο Κουβαρά για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, την τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο και τις αποκαλύψεις για όσα συνέβαιναν επί ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Πέτσας αναφερόμενος στη σημερινή έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για τη διασπορά του κορωνοϊού και τα μέτρα για την αποτροπή του, επεσήμανε ότι έχει γίνει συζήτηση την εντατικοποίηση των ελέγχων, πχ εκεί που προβλέπεται η χρήση μάσκας ενώ στόχος είναι να μην υπάρξει το μήνυμα για χαλάρωση. Ωστόσο, δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση στην επιτροπή για επαναφορά μέτρων που υπήρχαν, όπως τα 6 άτομα ανά τραπέζι. 

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι κάνουμε πολλά τεστ τόσο στις πύλες εισόδου όσο και στο εσωτερικό, γι’ αυτό και πλέον βρίσκουμε πολλά κρούσματα, που, όπως συμπλήρωσε, δεν έχουν μετουσιωθεί σε εισαγωγές στα νοσοκομεία και ιδίως στις ΜΕΘ. Ενώ στόχος ήταν περισσότερα από 5.000 τεστ τη μέρα, αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται περισσότερα από 8.500. Όπως εξήγησε, στόχος είναι να ελέγξουμε καλύτερη τις πύλες εισόδου, όχι μόνο στον Προμαχώνα αλλά και σε άλλα σημεία, όπως η Κακαβιά. «Βάζουμε ακόμα ένα εμπόδιο με το μοριακό τεστ στη είσοδο του ιού στη χώρα μας», υπογράμμισε.

Σχετικά με τις συστάσεις μελών τις επιτροπής για υποχρεωτική μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους ο κ. Πέτσας απάντησε ότι σε κάθε περίπτωση ότι η επιτροπή εισηγείται και η κυβέρνηση μέχρι τώρα την ακούει απόλυτα, όπως τόνισε «δεν υπάρχει δογματισμός». Προσέθεσε ότι σκληραίνουμε τη στάση μας και τη χαλαρώνουμε ανάλογα με την πορεία, πχ για τις πτήσεις από την Μεγάλη Βρετανία το επέτρεψαν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Όσον αφορά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Τουρκίας, Γερμανίας στο Βερολίνο και τα σχόλια περί μυστικής διπλωματίας απάντησε ότι άκουσε υπεύθυνες στάσεις από την αντιπολίτευση εκτός από κάποιες από το ΚΙΝΑΛ που «αδυνατώ να κατανοήσω». Ο κ. Πέτσας είπε ότι η συνάντηση έγινε τη Δευτέρα πριν το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και όπως όλοι μπορούμε να καταλάβουμε οι δηλώσεις ήταν καταδικαστικές για την Τουρκία, ανέφερε. Τόνισε ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας χρειάζονται και πρέπει να είναι ανοιχτοί. Τα δύο σημεία στο τραπέζι ήταν η προετοιμασία για το συμβούλιο και η τουρκική προκλητικότητα όσον αφορά την Αγιά Σοφιά και τις άλλες ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο σε ένα πλαίσιο κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για απομάκρυνση της Τουρκίας από τη Δύση συνολικά και όχι μόνο από την Ευρώπη. Επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν θα υπάρξει κατόπιν έμπρακτης αποκλιμάκωσης των ενεργειών της Τουρκίας, ανέφερε. «Θα θέσουμε το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στη Σύνοδο Κορυφής», επεσήμανε. «Η Ευρώπη είναι με το μέρος μας και η Τουρκία το έχει καταλάβει», συμπλήρωσε. Ανιστόρητη και προκλητική χαρακτήρισε την απόφαση της μετατροπής της Αγίας Σοφία σε τζαμί και μίλησε πλέον για αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ χριστιανισμού και Τουρκίας.

Αναφορικά με τις αποκαλύψεις που λαμβάνουν το φως της δημοσιότητας για τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας γνώριζε όλες τις ενέργειες του Νίκου Παππά» ενώ ο πιο στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, ο κ. Παππάς, είχε εις γνώση του το παραδικαστικό κύκλωμα εκείνης της περιόδου. Το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής της Novartis θα φτάσει στη Βουλή στα τέλη Ιουλίου, είπε.

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top