Πέτσας: «Εφαρμογή στο κινητό για τα μέτρα σε κάθε περιοχή με ταχυδρομικό κώδικα»

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σε ερώτηση που έγινε στο κυβερνητικό εκπρόσωπο τόνισε ότι «ποτέ δεν έχουμε διστάσει να εφαρμόσουμε τοπικά lockdown σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, δεν αποτελεί εξαίρεση Αττική σε αυτό».

Ωστόσο σημείωσε ότι «αυτό που έχει μεγάλη σημασία να δει κανείς είναι ποια είναι η επίπτωση από τέτοιου είδους εφαρμογή και αν είναι εφαρμόσιμη ή όχι και αν είναι προτιμότερη από αλλού είδους μέτρα».

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε μία καινούργια εφαρμογή: «Από τον Αύγουστο και μετά έχουμε συνεχή λήψη μέτρων για να τιθασεύσουμε το πρόβλημα. Για να μην υπάρχει σύγχυση αναπτύσσουμε εφαρμογή σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που θα μπορεί με το κινητό του ο κάθε πολίτης να πληκτρολογεί τον ταχυδρομικό του κώδικα και να γνωρίζει ακριβώς τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην περιοχή που βρίσκεται. Αυτό το κάνουμε για να αποφεύγεται η σύγχυση και να γνωρίζει ο καθένας τα μέτρα που ισχύουν».

Σχετικά με τα κρούσματα και τις ΜΕΘ σημείωσε ότι «αυτό που εμείς κάνουμε είναι να αυξήσουμε τις υποδομές του συστήματος υγείας για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε μεγαλύτερο ποσοστό κρουσμάτων. Προωθούμε ένα πλέγμα νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, περίπου 40 μέσα σε αυτή την εβδομάδα».

Και συνέχισε λέγοντας: «Έρχονται άλλες 236 που έχουν να κάνουν με τις ώρες, δίνουμε μία μάχη με το χρόνο και προσπαθούμε τις 565 κλίνες ΜΕΘ που παραλάβαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση να τις φτάσουμε στις 1.200 που είναι ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα στους επόμενους 1-2 μήνες». «Δίνουμε μάχη με το χρόνο για αυτό και λαμβάνουμε αυξημένα μέτρα και πολύ μεγάλη σημασία έχει να τηρούν όλοι τα μέτρα», κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top