Όταν ο Παρασκευόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε σύγκλιση με τη Χρυσή Αυγή

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Δεν πάνε πολλές μέρες από τότε που ο Αλέξης Τσίπρας πόσταρε ένα βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο υποτίθεται ότι ισχυροποιεί το πρωτοσέλιδο «Δεν είναι αθώοι» της Αυγής, με αποσπάσματα δηλώσεων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Κανένας ωστόσο δεν πρότεινε τη σύγκλιση με τη Χρυσή Αυγή, δικαιολογώντας μάλιστα τη συνύπαρξη βουλευτών (ΣΥΡΙΖΑ) και Χρυσαυγιτών σε εκδήλωση του Υπ. Άμυνας στο Καστελόριζο, όπως το είχε κάνει ο κ. Παρασκευόπουλος.

Το 2016, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος, πρότεινε τη σύγκλιση με το νεοναζιστικό μόρφωμα, οι βουλευτές του οποίου καταδικάστηκαν για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής» πως αν η Χρυσή Αυγή κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό πρέπει να στηριχθεί από το πολιτικό σύστημα, προτιμώντας τη σύγκλιση από τη διαρκή ρήξη.

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα της συνέντευξης:

«Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης. Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top