Όλα τα ονόματα που «παίζουν» για την Προεδρία – Νέες εκπλήξεις

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Η ώρα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας πλησιάζει και στη Βουλή οι περισσότεροι βουλευτές εκφράζουν τις προτιμήσεις τους για πρόσωπα ή σεναριολογούν.

Πέφτουν στο τραπέζι ονόματα και οι πάντες προσπαθούν να προσεγγίσουν την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την στήλη «ΒΗΜΑτοδότης», μια πρώτη κατηγορία ονομάτων που έχει ακουστεί αφορά κυρίως πρόσωπα από τον ακαδημαϊκό χώρο όπως είναι ο Ν. Αλιβιζάτος, ο Λ. Παπαδήμος ή ο Τ. Γιαννίτσης.

Ένα άλλο όνομα, από τον χώρο της πολιτικής και μάλιστα γυναίκα, είναι η Μ. Δαμανάκη.

Υπενθυμίζεται ότι μια σειρά βουλευτών έχει ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ενώ μια άλλη ομάδα, η λεγόμενη «καραμανλική» φαίνεται πως επιθυμεί την επανεκλογή του Πρ. Παυλόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε πρόσφατη δήλωση της, είπε πως και οι τρεις πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή οι  Κ. Σημίτης, Ευ. Βενιζέλος και Γ. Παπανδρέου, πληρούν τις προϋποθέσεις για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του προτείνει τον Πρ. Παυλόπουλο, αλλά εάν θα υπάρξει άλλη πρόταση από τον Πρωθυπουργό θα επιχειρήσει πιθανώς και αυτός να μπλοκάρει τη Φώφη προτείνοντας πρόσωπο από τον συγγενικό χώρο του ΚΙΝΑΛ.

Τέλος, ένα άλλο όνομα που έχει ακουστεί και θα μπορούσε να ισχύει, σε περίπτωση που ο κ. Μητσοτάκης θελήσει να κάνει την έκπληξη και να προτείνει πρόσωπο εκτός του πολιτικού κύκλου, είναι αυτό του πρόεδρου του Ιδρύματος Νιάρχος Ανδρέα Δρακόπουλο.

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top