Ο Τσίπρας μιλάει για «ανατροπή», αλλά ήδη ετοιμάζει «νέο κόμμα» με φόντο την επερχόμενη ήττα

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Μπορεί να δηλώνει ότι ανατρέπεται το αποτέλεσμα ωστόσο άλλα σχέδια ετοιμάζει στο παρασκήνιο. Ο Αλέξης Τσίπρας βλέποντας την ήττα να πλησιάζει, δρομολογεί άμεσες πρωτοβουλίες για τη δημιουργία νέου κόμματος με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να απευθύνει προσωπικά σε δυνάμεις και πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ και εντός της λεγόμενης κεντροαριστεράς, ένα γενικό προσκλητήριο, με στόχο να απορροφήσει τις δυνάμεις του Κινήματος Αλλαγής, να προλάβει κινήσεις αμφισβήτησής του εντός του ΣΥΡΙΖΑ και να καταστεί ο ίδιος ο κυρίαρχος πόλος έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ.

«Οσοι ήδη έχουν αρχίσει να ράβουν κοστούμια είναι γελασμένοι γιατί την τελική κρίση την έχει ο ελληνικός λαός που θα μιλήσει στις 7 Ιουλίου. Η ελπίδα θα κερδίσει και πάλι την έπαρση και την αλαζονεία», είπε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στον Βόλο όπου κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να μην πάει «κανένας μόνος του στην κάλπη, χωρίς να του εξηγήσουμε τι ακριβώς διακυβεύεται για τη ζωή μας την επόμενη μέρα».

Με την Κουμουνδούρου να αφήνει να διαρρεύσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυνηγά ένα εκατομμύριο ψήφους που κατά τις εκτιμήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν, αλλά και αν θα πάνε στην κάλπη, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Δεν κυνηγάμε ανεμόμυλους. Λέμε κάτι πολύ απλό. Οτι η ανατροπή θα έρθει εφόσον ο καθένας και η καθεμία από μας καταφέρει να πείσει άλλον έναν να έρθει στην κάλπη που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτό τον τόπο, που δεν θέλει να γυρίσουμε πίσω».

Διαστρεβλώνοντας πλήρως τα γεγονότα και την πραγματικότητα έτσι όπως καταγράφηκε στις συσκέψεις της διακομματικής αλλά και στο παρασκήνιο μεταξύ των κομμάτων, ο πρωθυπουργός κατηγορεί εκ νέου τον κ. Μητσοτάκη ότι ήταν εκείνος που δήθεν δεν ήθελε να γίνει το debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, όταν είναι γνωστό ότι ο ίδιος μεθόδευσε από την αρχή τη ματαίωσή του.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ που τη στηρίζουν ότι «έχουν επιβάλει σιωπητήριο στην προγραμματική συζήτηση και κρύβουν όσο περισσότερο μπορούν τα όσα έχουν σχεδιάσει και που αποτελούν συνέχεια της κυβέρνησης Σαμαρά και αφορούν στην κοινωνική λεηλασία προς όφελος των λίγων και ισχυρών».

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top