Ο Χαρδαλιάς προανήγγειλε το άνοιγμα των δημοτικών – Αύριο η απόφαση

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προανήγγειλε την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων και κατ’ επέκταση ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιείται σχετική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι η εμπειρία από το άνοιγμα Γυμνασίου και Λυκείου είναι θετική, δείχνοντας ουσιαστικά ότι αύριο θα ανακοινωθεί ότι ανοίγουν τον Ιούνιο και τα δημοτικά σχολεία. Είπε μάλιστα πως αύριο θα ανακοινωθεί αν ανοίγουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί.

«Υπάρχουν κάποια, έστω και ήπιας ισχύος επιχειρήματα, που λένε πως τα δημοτικά πρέπει να ανοίξουν», είπε από την πλευρά του ο Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου. «Οι περισσότεροι από τους συναδέλφους συνηγορούν πως τα σχολεία αυτή τη στιγμή μπορούν και πρέπει να ανοίξουν. Το θέμα δεν είναι μόνο το επιδημιολογικό, επιδημιολογικά είμαστε καλά», σημείωσε ο κ. Χατζηγεωργίου. Από την άλλη ο ιός θα είναι για πάρα πολύ καιρό μαζί μας.

Οπότε ούτε τον Σεπτέμβριο ούτε τον Οκτώβριο θα λέμε πως θα είναι πλήρως ασφαλές το να αφήσουμε τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο» είπε ο ίδιος, εστιάζοντας σε τρεις παράγοντες.

1. πως τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλή πιθανότητα να νοσήσουν

2. πως οι επιπτώσεις της νόσου στα παιδιά είναι επίσης πάρα πολύ μικρές – της τάξης του 0,01%

3. Δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως, όμως φαίνεται πως ο ρόλος των παιδιών στη μετάδοση του ιού είναι χαμηλός.

Έτσι, ο κ. Χατζηγεωργίου κατέληξε ότι «η ζυγαριά κλίνει περισσότερο προς το άνοιγμα των σχολείων γιατί μ’αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να άρουμε και κάποιες δυσκολίες που προκύπτουν στα παιδιά και στην οικογένεια».

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top