Ο Τσίπρας «παρών» μέσω Παπαγγελόπουλου στην Προανακριτική

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε από το πρωί της Δευτέρας οριστικά μια σημαντική απόφαση: να μην εισηγηθεί την παραπομπή του προκατόχου του, Αλέξη Τσίπρα, σε Προανακριτική Επιτροπή και να περιοριστεί στην περίπτωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Του ανθρώπου, δηλαδή, που η Ελένη Ράικου βάφτισε ως «Ρασπούτιν», με τον Αντώνη Σαμαρά να μην διστάζει να τον κατονομάσει ενώπιον των εισαγγελέων, όταν κλήθηκε να καταθέσει για τη μήνυση που είχε καταθέσει.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει αρκετές φορές πει σε συνεργάτες του ότι δεν πιστεύει ότι οι πρώην πρωθυπουργοί πρέπει να παραπέμπονται σε δικαστήρια. Άλλωστε, θα ήταν και εξαιρετικά δύσκολο να στοιχειοθετηθούν και ποινικές ευθύνες για τον κ. Τσίπρα.

Κάπως έτσι, βγήκε στη σέντρα ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος είναι το κοινό πρόσωπο αναφοράς για όσους καταγγέλλουν σοβαρές μεθοδεύσεις στην υπόθεση της Novartis. Και φυσικά ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι αντιμέτωπος και με ειδικό δικαστήριο, εφόσον η Επιτροπή διαβιβάσει στην Ολομέλεια πόρισμα που να στοιχειοθετεί ποινικές ευθύνες για χειρισμούς του.

Ακόμα, όμως, και αν δεν είναι παρών ως εγκαλούμενος ο κ. Τσίπρας, θα είναι παρών μέσω ενός εκ των εμβληματικών υπουργών της κυβέρνησής του. Και είναι σαφές ότι τυχόν παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου, θα συνιστά ισχυρό ράπισμα και για τον κ. Τσίπρα. Άλλωστε, την παγίδα στον εαυτό του-και στον πολιτικό του προϊστάμενο-την έστησε ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος, όταν δήλωνε με παρρησία έξω από το Μαξίμου ότι η εν λόγω υπόθεση είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής του ελληνικού κράτους.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top