Ο Κύρτσος αποκαλύπτει το παρασκήνιο του 2015: Ποιους έλεγε ψεύτες ο Γιούνκερ

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Κύρτσος ήταν προσκεκλημένος στο Action24 και την εκπομπή Briefing με τον δημοσιογράφο Γ. Πιέρρο, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης του 2015.

Αρχικά, ο κ. Κύρτσος είπε «Δύο άτομα μας κράτησαν στην ευρωζώνη ο Γιούνκερ και ο Ολάντ. Αυτό το ξέρω γιατί την Τετάρτη πριν από το Σάββατο που ήταν η σύνοδος κορυφής, αφού είχε προηγηθεί το δημοψήφισμα,  μας ανακοίνωσε ο Τζόζεφ Ντολ – ο ηγέτης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος- την αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη».

Σύνεχισε λέγοντας ότι «Την Πέμπτη πήγαμε ο Κεφαλογιάννης, η Σπυράκη κι εγώ στο γραφείο του Γιούνκερ, όπου εκεί πέρα είδα πω γράφεται η Ιστορία. Ο Γιούνκερ στην αρχή λέει ‘’δεν μπορώ να συνεννοηθώ με τον Τσίπρα, γιατί είναι ένα ψεύτης και θέλω να το ξέρετε’’».

Κλείνοντας, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Κύρτσος ανέφερε στον πρόεδρο της Κομισιόν «Εμείς λέμε, εντάξει, ψεύτης είναι, αλλά τέλος πάντων είναι πρωθυπουργός, είμαστε Ελλάδα ‘’δώσε και σώσε’’. Αυτός (ο Γιούνκερ) κάπνιζε μανιωδώς και λέει ‘’εσείς τελικά ποιοι είστε;’’ και λέμε της Νέας Δημοκρατίας είμαστε, με τον Γιούνκερ να ρωτά ξανά ‘’της Νέας Δημοκρατίας; Όλοι ψεύτες είστε, η χειρότερη περίοδος της ζωής μου ήταν ήμουν Πρόεδρος του Eurogroup τρελάθηκα στο παραμύθι με τα στοιχεία που μου δίνατε’’ με τον κ. Κύρτσο να συμπληρώνει στον διάλογο του με τον Γιούνκερ «εντάξει, ψεύτες είμαστε κι εμείς, ψεύτης κι ο Τσίπρας αλλά βάλτε πλάτη να δούμε τι θα γίνει».

Δείτε το απόσπασμα από το Briefing:

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top