Μετωπική Βορίδη-Πολάκη με «κορώνες» ταύτισης ομογένειας με ακροδεξιούς!

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του Παύλου Πολάκη μετά την εκτίμηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας για ποιο λόγο τοποθετήθηκε ο Μάκης Βορίδης στο υπουργείο Εσωτερικών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης εκτίμησε ότι ο Μάκης Βορίδης τοποθετήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών για να ετοιμάσει «τις επόμενες εκλογές με τη φιλοδοξία ότι κινητοποιώντας τα εθνικιστικά ακροδεξιά δίκτυα της Ομογένειας θα μπορέσει να πετύχει μία διαφορά επιστολικών ψήφων που θα επιτρέψει είτε την οριακή νίκη, είτε όχι, τη συντηρητική ήττα».

Το γάντι στον κ. Πολάκη σήκωσε η Νέα Δημοκρατία, που τόνισε ότι ο πρώην υπουργός «ταύτισε τον αγνό πατριωτισμό της ελληνικής ομογένειας με την ακροδεξιά και τον εθνικισμό, αποδεικνύοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τους Ελληνες του εξωτερικού πολίτες δεύτερης κατηγορίας που με κάθε ευκαιρία στοχοποιούν». Σύμφωνα, δε, με τη ΝΔ, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέπεσε σε λάθος, καθώς, όπως αναφέρουν, «μέσα στην ιδεοληπτική εμμονή του, έδειξε να αγνοεί πως οι εκλογές των αποδήμων δεν θα γίνουν με επιστολική ψήφο, αλλά με φυσική παρουσία στα εκλογικά κέντρα». «Δεν διάβασαν, δηλαδή, ούτε καν τον νόμο που και οι ίδιοι ψήφισαν! Η συμμαχία της παροιμιώδους προχειρότητας, της άγνοιας, της ιδεοληψίας και της χυδαιότητας που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο προοδευτική δεν είναι», καταλήγει η Νέα Δημοκρατία.

Πιο συγκεκριμένα ο Παύλος Πολάκης είπε όπως καταγράφεται στα πρακτικά της Βουλής:

«Και ερχόμαστε και κοντά με τον εκ μητρός, συμπατριώτη μου, τον κ. Βορίδη. Λοιπόν, καταρχήν καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο, υγεία, δύναμη και καλή λευτεριά και από την πανδημία, αλλά και από αυτήν την κυβέρνηση που ήρθε σαν κυβέρνηση των αρίστων και θα φύγει σαν κυβέρνηση των ακρίδων. Κ. Βορίδη θα ξεκινήσω από εσάς.
Εσείς μπήκατε υπουργός Εσωτερικών για να ετοιμάσετε.

Εγώ θα σας πω μια κουβέντα, κ. Βορίδη. Όσα μέτρα και αν πάρετε, θεσμικού χαρακτήρα για να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά, η Αριστερά θα ξανακυβερνήσει και θα είναι ντάλα μεσημέρι, γιατί, αποτελεί πλέον – με βάση και αυτά που συμβαίνουν και τους τελευταίους δυο, τρεις μήνες στη χώρα μας με την κάκιστη διαχείριση της πανδημίας και με την οικονομική καταστροφή των μεσαίων στρωμάτων – αδήριτη αναγκαιότητα σε συνδυασμό με την έξαρση του αυταρχισμού, την έξαρση των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων τα οποία εφαρμόζονται σαν μια νέας κοπής ΕΡΕ του 50’».

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

Ο κ. Πολάκης σήμερα στη Βουλή ταύτισε τον αγνό πατριωτισμό της ελληνικής ομογένειας με την ακροδεξιά και τον εθνικισμό, αποδεικνύοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τους Έλληνες του εξωτερικού πολίτες δεύτερης κατηγορίας που με κάθε ευκαιρία στοχοποιούν! Επιπλέον, ο αναπληρωτής τομεάρχης εσωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσα στην ιδεοληπτική εμμονή του, έδειξε να αγνοεί πως οι εκλογές των αποδήμων δεν θα γίνουν με επιστολική ψήφο, αλλά με φυσική παρουσία στα εκλογικά κέντρα. Δεν διάβασαν, δηλαδή, ούτε καν τον νόμο που και οι ίδιοι ψήφισαν!

Η συμμαχία της παροιμιώδους προχειρότητας, της άγνοιας, της ιδεοληψίας και της χυδαιότητας που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο προοδευτική δεν είναι!

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top