Μανιαδάκης: «Εισαγγελείς μου έλεγαν ότι ξέρουν και από που ψωνίζει κουρτίνες ο Γεωργιάδης»

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Με ένταση και υψηλούς τόνους ξεκίνησε η δεύτερη μέρα κατάθεσης του Νίκου Μανιαδάκης την προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας στην αρχή της τοποθέτησης του έδωσε τη διεύθυνση του διαμερίσματος που τον ανέκρινε η κ. Τουλουπάκη και στην συνέχεια ανέφερε πως όσον αφορά τον πρώην υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, εισαγγελείς, ανακριτές που ανέφεραν ότι γνωρίζουν ακόμη και από που αγοράζει κουρτίνες

Στην οδό Αλεξανδρουπόλεως 24-26 ήταν το διαμέρισμα. Μου έδειχναν υπουργικές αποφάσεις και έπαιρναν θέση λέγοντας πως αυτές «ήταν προϊόν πολιτικής συναλλαγής. Μου έλεγαν μη φοβάσαι θα εκλεγεί ξανά το κυβερνών κόμμα».

Η τελευταία αυτή φράση ανέβασε τους τόνους στην επιτροπή με τον Θανάση Πλεύρη να λέει ότι αυτά θυμίζουν τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλου Πολάκη που έλεγε «μα βάλουμε δυο στη φυλακή να κερδίσουμε τις εκλογές».

Ο διάλογος που ακολούθησε

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Που ξέρεις. Μπορεί ο Πολακης να έδινε τις ερωτήσεις.

Γιαννης Ραγκούσης: Πρόσεχε μην έλθει εδώ.

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Συνεχίστε έτσι και θα πάτε καλά. Ακόμα να τον μαζέψετε.

Ο κ. Μανιαδάκης ανέφερε ακόμη πως οι εισαγγελείς του έλεγαν ότι πρέπει να είναι με το μέρος τους.

«Έχουμε τόσες λεπτομέρειες για Άδωνι έως και ποιος πλήρωνε τις κουρτίνες του σπιτιού του (…) Οι εισαγγελείς μου έλεγαν “πρέπει να είσαι με το μέρος μας”. Εγω ποτέ δεν τους είπα πως πολιτικό πρόσωπο θα τους κατέστρεφε. Ποτέ δεν μετέφερα τέτοια απειλή εκ μέρους του Γιάννη Στουρνάρα οπως είδα να λέγεται», σημείωσε ο κ. Μανιαδάκης.

«Ο Ντζουρας μου κανόνισε συνάντηση με πράκτορες FBI . Μου είπε πως μπορώ να βγάλω και λεφτά από αυτό το πρόγραμμα. Δεν έχω πρόβλημα να πω τα ίδια και κατά αντιπαράσταση με τον κ. Δεστεμπασίδη, την κ. Τουλουπακη ή την κ. Μαραγγελη», συμπλήρωσε.

Θάνος Πλεύρης: Είπατε ότι σας επισκέφτηκε ο δικηγόρος κ. Σαράκης και σας πρότεινε να μπείτε στο πρόγραμμα προστατευομένων μαρτύρων. Σας είπε ότι θα έχετε και οικονομικό όφελος από αυτό;

Νίκος Μανιαδακης: Σαφώς.

Θανος Πλεύρης: Τι ακριβώς σας είπε η κ.Τουλουπάκη μετά τον Φεβρουάριο του 2018 για Γεωργιάδη και Σαμαρά; Σας είπε ότι δεν θα ξαναεκλεγούν και θα πάνε φυλακή;

Νίκος Μανιαδακης:
Ναι αυτό μου είπαν.

Τάσο στις συναντήσεις στην εισαγγελία διαφθοράς, στη ΓΑΔΑ και στο διαμέρισμα υπήρχαν πιέσεις. Να μην καλύπτω τους πολιτικούς και κυρίως τον κ. Γεωργιαδη ή μου δείχνανε υπουργικές αποφάσεις για τις οποίες μου έλεγαν ότι είναι παράνομες και ότι έχουν στοιχειά γι αυτό και μου ζητούσαν να το τεκμηριώσω κι εγώ αυτό με τις τεχνικές μου γνώσεις, ότι δηλαδή ήταν παράνομες.

Θανος Πλεύρης: Εχετε πει οτι σας ειπε η κ.Τουλουπακη να μην φοβάσαι του πολιτικους οτι δεν θα επανεκλεγούν και οτι θα πανε φυλακή. Έτσι δεν είναι;

Νίκος Μανιαδάκης: Μάλιστα. Αυτή η φράση ειπώθηκε στη ΓΑΔΑ αφού ήρθε η δικογραφία στη Βουλή και είχαν αρχίσει να γίνονται γνωστά τα ονόματά μας. Η Εισαγγελέας τοτε άρχισε να μας λέει ότι “έχετε προσωπικό όφελος, μην τους φοβάστε. Δεν θα επανεκλεγόσουν. Το κυβερνών κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές”. Με πίεζαν να δώσω πολιτικούς.

Θάνος Πλεύρης: Αφού λοιπόν εσείς λέγατε ότι δεν έχετε στοιχεία η Εισαγγελέας επέμενε να δώσετε;

Νίκος Μανιαδάκης: Ναι. Μου έλεγαν ότι έχουμε στοιχεία εμείς πολλά. Δώσε κι εσύ.

Θάνος Πλεύρης: Έχετε πει ότι οι άλλοι δυο προστατευόμενοι μάρτυρες είναι η κ. Μαραγγελή και ο κ. Δεστεμπασίδης. Αν σας φέρουμε εδώ κατ’ αντιπαράσταση αυτούς τους δυο ανθρώπους θα πείτε τα ίδια;

Νίκος Μανιαδακης: Βεβαίως και θα πω τα ίδια. Αυτοί ήταν. Σας είπα χθες ότι τους είδα.

Θάνος Πλεύρης:
Τι σας ρώτησαν στην Αμερική που καταθέσατε;

Ακόμα ο κ. Μανιαδακης ανέφερε πως είχε συνεργασία και επί κυβέρνησης ΣυΡιζΑ με τον κ. Κουρουμπλή και την κ. Γεροβασίλη: «Μου είχαν ζητήσει να μιλώ με την τρόικα για το claw back. Όπως και με τον Καρόνε. Και με ΣΥΡΙΖΑ παρείχα υπηρεσίες».

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top