Κικίλιας: «Το ΕΣΥ πιέζεται από παντού, αλλά αντέχει – Ο σκοπός του ΕΟΔΥ»

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού πραγματοποίησαν στο Υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και η Διευθύντρια Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ Φλώρα Κοντοπίδου.

Παίρνοντας το λόγο, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στα σημερινά στοιχεία που έδωσε ο ΕΟΔΥ και την Θεσσαλονίκη που παραμένει στο «κόκκινο» με 633 κρούσματα. «Σε Ημαθία, Μαγνησία, Λάρισα πιεζόμαστε και έχουμε σημαντικό αριθμό κρουσμάτων. Το σύστημα Υγείας πιέζεται παντού, αλλά αντέχει. Είμαστε περήφανοι για όσους υπηρετούν», σημείωσε.

«Το σύστημα Υγείας πιέζεται παντού, αλλά αντέχει. Είμαστε περήφανοι για όσους υπηρετούν το ΕΣΥ. Κραταιά συστήματα υγείας δεν αντέχουν, όμως το ΕΣΥ αντέχει. Η Ελλάδα δεν θα σωθεί με λόγια, αλλά με πράξεις», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας «σύστησε» ξανά τον ΕΟΔΥ, σημειώντας πως σκοπός είναι η προστασία της δημόσιας Υγείας και η ενίσχυση του ΕΣΥ: «Ποιος είναι ο σκοπός του ΕΟΔΥ; Είναι ένας οργανισμός που προστατεύει τη δημόσια υγεία. Ήταν ένας οργανισμός που αδικήθηκε και ήταν στο φως της δημοσιότητας για άλλους λόγους. Επανιδρύθηκε το 2019 και ασχολείται με 52 μεταδιδόμενα νοσήματα. Εκδίδει οδηγίες και πρωτόκολλα για τη διαχείριση της πανδημίας. Μας συμβουλεύει για τα ταξίδια, τα ΜΜΜ και όλες τις λειτουργίες. Διερευνά κρούσματα και συντάσσει επιστημονικά μοντέλα. Ανάλυση δεδομένων και εκτίμηση καταστάσεων».

Όπως υπενθύμισε, επανασυστήθηκε τον Οκτώβριο του 2019, ως φυσική συνέχεια του ΚΕΕΛΠΝΟ. Επανασχεδιάστηκε, στελεχώθηκε και δομήθηκε με νέα ταυτότητα εμπιστοσύνης στη συνείδηση των πολιτών.Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας μέχρι σήμερα έχουν γίνει 17.630 δράσεις σε 71 περιφερειακές ενότητες και συνολικά 550.000 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

 

H παρουσίαση του έργου και των δράσεων του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19

Οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας και του Προέδρου του ΕΟΔΥ

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top