Κωνσταντόπουλος: «Υβριστής των αγώνων της Αριστεράς ο Τσίπρας-Χρησιμοποίησαν το κράτος ως λάφυρο»

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

«Δρακογενιά των παραγόντων», «καραγκιοζιλίκια τα περί πολιτικής ευθύνης», «η εικόνα της βουλής με 10 κάλπες και όλη τη κυβέρνηση να καγχάζει, αποτελεί όνειδος γιά τη μεταπολίτευση». Αυτά είναι μόνο κάποια από όσα είπε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος στην καταιγιστική συνέντευξη που έδωσε στον Γιώργο Κουβαρά και το Evening Report.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε ως «πολιτική ύβρις να μιλάει ο Αλέξης Τσίπρας για “νέο ’89». Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Υβρίζει την αριστερά». Και δε σταμάτησε εκεί αλλά ζήτησε την παραίτηση του Νίκου Παππά: “Θα έπρεπε να παραιτηθεί ο Νίκος Παππάς», δήλωσε.

Κατηγόρησε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «χρησιμοποίησαν το κράτος ως λάφυρο». «Αυτά που έγιναν συνιστούν ηθική εξαχρείωση. Εφευρήματα επικοινωνιακά τα περί αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος. Μοιράζουν μεταξύ τους τις μετοχές του κράτους. Όταν χρησιμοποιεί το κόμμα το κράτος ως λάφυρο πεθαίνει η δημοκρατία (…) Ο Tσίπρας είναι προσωπικός μου υβριστής,υβριστής της δημοκρατικής νομιμότητας και των αξιών της Αριστεράς», είπε εμφατικά.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος σχολίασε ότι η πρακτική αυτή με τα ηχητικά και τις κασέτες θεωρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ παρακρατική μέθοδος της Δεξιάς αλλά τη χρησιμοποιεί. Σχετικά με τη συζήτηση κατά πόσο ο κ. Τσίπρας γνώριζε τα όσα καταλογίζουν στους κ.κ. Παππά και Παπαγγελόπουλο, ήταν κατηγορηματικός στο ότι δεν νοείται ο Πρωθυπουργός μιας χώρας να μην ήξερε τι συνέβαινε και εφόσον δεν ήξερε, τώρα που το έμαθε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ερώτημα είναι τώρα τι κάνει και γιατί τους καλύπτει. Και συνέχισε να κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα καταλογίζοντάς του ότι «έφερε στην Αριστερά ανθρώπους που ακολουθούσαν μια κουλτούρα παρακολουθήσεων, ξένες προς το χώρο, προσθέτοντας ότι τα παραπάνω πρόσωπα έβγαιναν τα βράδια για ποτό και σχολίαζαν τι άκουγαν στις καταγεγραμμένες συνομιλίες».

Για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης διερωτήθηκε τι είδους αγώνες έχει δώσει για την αριστερά και τη δημοκρατία στη χώρα προκειμένου να μπορεί να μιλάει σήμερα με τέτοια αυτοπεποίθηση και με τέτοιο θράσος ενώ χαρακτήρισε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως «Ελ Σιντ».

«Θέλω να κοιτάξω στα μάτια τον κόσμο της παλιάς Αριστεράς και να τους ρωτήσω ευθέως. Αναγνωρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτές τις πρακτικές του τίποτα από την ανιδιοτέλεια της Αριστεράς; Αναγνωρίζουν την ηθική ακεραιότητα; Γιατί σιωπούν; γιατί συναινούν;», υπογράμμισε μιλώντας στο Action 24 και τον Γιώργο Κουβαρά.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο ακόμα για πολιτικά κακέκτυπα, ιστορικά επιπόλαιους και ιστορικές καρικατούρες, προσθέτοντας ότι δεν δέχεται ο ίδιος να μιλούν με διπλή γλώσσα παράγοντες που οφείλουν να αναλάβουν ευθύνες. «Όταν βλέπετε ότι μέλη της κυβέρνησης συζητούν για διακανονισμό υποθέσεων αυτό θα το πείτε κανονική ή παρακρατική λειτουργία των θεσμών;», διερωτήθηκε ο κ. Κωνσταντόπουλος. Και συμπλήρωσε ότι «όταν οι θεσμοί λειτουργούν παρακρατικά, θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς πως είναι δυνατόν κορυφαίοι υπουργοί, όπως ο κ. Παππάς και ο κ. Καμμένος, να λένε όσα λένε».

Ζήτησε «να ερευνηθούν όλα όσα αποκαλύπτονται» και αποκάλυψε ότι διαμαρτυρήθηκε στον Τσίπρα για τις «κασέτες Χαϊκάλη».

«Δεν υπάρχει πολιτική ασυλία, υπάρχει η αρχή της ισονομίας», τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος. Επίσης, αποκάλυψε ότι όταν ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα για τη συνεργασία του με τον κ. Καμμένο, εκείνος του απάντησε: «Τι να κάνουμε;».

«Για μαγαζάκι και παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ έχουν μιλήσει στο παρελθόν σε ανύποπτο χρόνο ο κ. Τσακαλώτος και στο υπουργικό συμβούλιο, παρόντων όλων, ο Καμμένος με τον Κοτζιά ανταλλάσσοντας ύβρεις πεζοδρομίου», είπε και διερωτήθηκε «γιατί δεν έχουμε δει ακόμα την επιστολή του Νίκου Κοτζιά στον Αλέξη Τσίπρα; Να δούμε την πολιτική ευθύνη των Υπουργών και τους εκβιασμούς».

Μία χαρακτηριστική φράση της συνέντευξης του κ. Κωνσταντόπου είναι: «Σπάει το αποχετευτικό σύστημα του πολιτεύματος» ενώ έκλεισε την συνέντευξή του λέγοντας «αυτά που γίνανε, δεν καταπίνονται».

Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη του Ν. Κωνσταντόπουλου στο Action24:

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top