Ξαναζεσταμένο φαγητό με παροχές και… διχασμό από τον «απεγνωσμένο» Τσίπρα

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ένα μήνα πριν από τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας μπαίνει στην προεκλογική μάχη με… απόγνωση, παροχές και διχαστικά μηνύματα. Με συνέντευξή του στην ΕΡΤ και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο δήλωσε ότι τη Δευτέρα 10 Ιουνίου θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και οι κάλπες θα στηθούν στις 7 Ιουλίου.

Ο κ. Τσίπρας είπε, επίσης, πως η κυβέρνησή του θα συνεχίσει ως την τελευταία ημέρα, ενώ ανέφερε ότι πιστεύει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «θα βρει τον τρόπο» ώστε να υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για τις αλλαγές στην κορυφή της Δικαιοσύνης, που έχουν προκαλέσει την κατακραυγή της αντιπολίτευσης, όπως και των περισσότερων συνταγματολόγων της χώρας.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας μέχρι την επόμενη Παρασκευή, όταν και θα κλείσει η Βουλή, που θα προβλέπει την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, χωρίς να εξηγήσει γιατί δεν έκανε κάτι τέτοιο προεκλογικά, συμφωνώντας με την πρόταση νόμου της Ν.Δ.

Ο Αλέξης Τσίπρας άφησε να εννοηθεί ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές θέτει σε κίνδυνο όσες παροχές έχει τάξει αλλά και όσα μέτρα θα ψηφίσει.

«Όταν εξήγγειλα τα μέτρα είπα στον ελληνικό λαό ότι η ψήφος είτε νομιμοποιεί είτε ανοίγει την συζήτηση και η όρεξη στους συντηρητικούς κύκλους των Βρυξελλών και που ήξεραν ότι η Ν.Δ. θέλει την ιδιοκτησία της λιτότητας των μέτρων» είπε με έμφαση.

«Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι η εφαρμογή των μέτρων ή η αμφισβήτηση τους κρίνεται σε μεγάλο βαθμό σήμερα που μιλάμε από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Σχολίασε ότι αυτά που διατυπώνονται τις τελευταίες μέρες ως επιφυλάξεις ή ενστάσεις από μερίδα κύκλων της ΕΕ ή που γράφονται στον Τύπο, “είναι αποτέλεσμα των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα, του αποτελέσματος των ευρωεκλογών”. Δυστυχώς το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν ένα αποτέλεσμα που αμφισβήτησε τη νομιμοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης, σχολίασε και επέκρινε και τη ΝΔ ως προς αυτό δεδομένης της στάσης της απέναντι σε αυτά τα μέτρα. Επισήμανε ότι είχε μιλήσει με ειλικρίνεια στον λαό πριν από τις ευρωεκλογές για το ενδεχόμενο της νομιμοποίησης ή της αμφισβήτησης των μέτρων ανάλογα με το αποτέλεσμα.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το 83% της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης “επιβλήθηκε από αυτούς που σήμερα παρουσιάζονται ως δήθεν λυτρωτές της”. Είπε ότι η συσσωρευμένη κόπωση και επιβάρυνση της κοινωνίας, της μεσαίας τάξης, ήρθε να εμφανιστεί στην πρώτη αναμέτρηση, τη «χαλαρή» ψήφο στις ευρωεκλογές.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η μάχη της 7ης Ιουλίου θα είναι σκληρά διλημματική για το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα. Εμφανίστηκε δε βέβαιος ότι οι κάλπες θα βγάλουν κυβέρνηση λόγω μπόνους 50 εδρών. «Οποιος έρθει πρώτος στις εκλογές θα κάνει κυβέρνηση, δεν υπάρχει πιθανότητα επαναληπτικών εκλογών» είπε ο κ. Τσίπρας.

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top