ΑρχικήΠολιτικήΚόντρα κυβέρνησης-Τσίπρα: Οι... προκαταβολικές κατηγορίες και η απάντηση Πέτσα

Κόντρα κυβέρνησης-Τσίπρα: Οι… προκαταβολικές κατηγορίες και η απάντηση Πέτσα

Κορυφώνεται η κόντρα κυβέρνησης-Αλέξη Τσίπρα μετά τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά την Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για τη στάση του στη Σύνοδο πριν καν αρχίσει.

Άμεση απάντηση έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε και τον εαυτό του. Καταγγέλλει τα αποτελέσματα του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας πριν καν αρχίσει η Σύνοδος!».

Ο κ. Πέτσας συμπλήρωσε ότι «θα ήταν πιο έντιμο για τον ίδιο και ωφέλιμο για τη χώρα, εάν στήριζε την μεθοδική διεκδίκηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για περισσότερους πόρους για την Πατρίδα μας.

Πραγματικούς, όχι «πέτσινους», σαν τα 7,5 δις ευρώ που δήθεν είχε εξασφαλίσει ο κ. Τσίπρας.

Αλλά ο κ. Τσίπρας, η «διαπραγματευτική» τακτική του οποίου, κόστισε στους Έλληνες πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ, υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για έναν αιώνα και διδάσκεται παγκοσμίως ως παράδειγμα προς αποφυγήν, είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει μαθήματα διαπραγμάτευσης.

Υ. Γ. «Καταγγέλλει» ο κ. Τσίπρας ότι δεν πήγε ο Πρωθυπουργός στην Πορτογαλία για την Σύνοδο των «Φίλων της Συνοχής». Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε σε επίπεδο Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, όταν ο κ. Τσίπρας έστελνε σε αντίστοιχες συνόδους τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών. Θα πήγαινε βέβαια ο ίδιος. Αλλά δεν πρόλαβε. Ούτε αυτό».

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει ότι στον πρώτο πολυετή προϋπολογισμό μετά την κρίση, οι δαπάνες για την κοινωνική συνοχή «δυστυχώς μειώνονται αντί να αυξάνονται, και τα κριτήρια κατανομής τους γίνονται ακόμη πιο άδικα ιδιαίτερα για τις αδύναμες χώρες».

Και συνέχισε λέγοντας ότι ως πρωθυπουργός διεκδίκησε «με επιμονή και μεθοδικότητα να υπάρξουν επιπρόσθετα κονδύλια από αυτά που προτείνονται, ύψους 7,5 δισ. ευρώ, ως ελάχιστο μέτρο αναγνώρισης των θυσιών του ελληνικού λαού, προκειμένου η Ευρώπη να μείνει ενωμένη, αλλά και ως ελάχιστη στήριξη για να μην χάσει η χώρα το τραίνο της σύγκλισης». «Ο κ. Μητσοτάκης δεν συνέχισε αυτή την διεκδίκηση», αντιπαρέβαλε.

Συγκεκριμένα είπε πως ο πρωθυπουργός: «Οχι μόνο την απεμπόλησε ολοκληρωτικά αλλά δεν συμμετείχε στην Σύνοδο που διοργάνωσε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, των φίλων της συνοχής, την Πορτογαλία, προκειμένου να διεκδικήσει συμμαχίες και να θέσει το πλαίσιο των ελληνικών διεκδικήσεων» και συνεπώς προσέρχεται σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής «χωρίς να υπάρχει καμία θετική προσδοκία και κάτι καλύτερο για την χώρα», ενώ πρόσθεσε ότι «δυστυχώς το δόγμα του προβλέψιμου εταίρου και συμμάχου, του δεδομένου συμμάχου και στην εξωτερική πολιτική και στα πλαίσια της Ευρώπης, αποτελεί συνταγή αποτυχίας». «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες τουλάχιστον αξίζουν μια κυβέρνηση που θα διεκδικεί και δεν θα αγνοεί το δίκιο τους», κατέληξε.