Κεφαλογιάννη: «Ακραίες φωνές δεν έχουν θέση στη ΝΔ»

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

«Ακραίες φωνές και συμπεριφορές δεν έχουν θέση μέσα στη ΝΔ», δήλωσε σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τα όσα συνέβησαν με το θέμα που δημιουργήθηκε για το «μπάρμπεκιου» έξω από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων στα Διαβατά.

Η κυρία Κεφαλογιάννη μιλώντας για αυτό καθ΄αυτό το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα το χαρακτηρίζει «τεράστιο εθνικό θέμα» και σημειώνει ότι «είναι ένα πρόβλημα το οποίο έχει έλθει για να μείνει και προφανώς πρέπει όλοι μαζί να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις».

Συμπληρώνει, ακόμα ότι «η Ευρώπη πρέπει να δείξει επιτέλους την αλληλεγγύη της για ένα πρόβλημα το οποίο είναι πρωτίστως ευρωπαϊκό αλλά και η αντιπολίτευση η οποία ήταν κυβέρνηση πριν λίγους μήνες και απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση του προβλήματος να σταματήσει αυτού του είδους την κριτική».

Ερωτηθείσα για το πώς πρέπει η κυβέρνηση να διαχειριστεί τις τυχόν αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, η κυρία Κεφαλογιάννη σημειώνει: «Ήδη βρισκόμαστε σε στενή επαφή με τις τοπικές κοινωνίες, και όπου μεταφερθούν πρόσφυγες θα υπάρχει προηγουμένως συνεννόηση με τις δημοτικές αρχές. Δεν θα αιφνιδιάσουμε κανέναν και κυρίως θα συνδράμουμε με κάθε μέσο τις τοπικές κοινωνίες έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα».

Πώς σχολιάζετε τις δηλώσεις των βουλευτών της ΝΔ Κυρανάκη και Πλεύρη σε συνέχεια της τοποθέτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιαννούλη αναφορικά με τους οπαδούς του «μπάρμπεκιου» έξω από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων στα Διαβατά;

Προσωπικά δεν θα έκανα ποτέ καμία τέτοια δήλωση και δεν θα στηρίξω τέτοιες εκδηλώσεις. Από εκεί και πέρα κατανοώ την ανησυχία των συμπολιτών μας, πιστεύω όμως πως δεν θα πρέπει να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά, αντιθέτως πρέπει να βρεθούμε κοντά σε αυτές τις κοινωνίες και να τους μιλήσουμε για το σχέδιό μας.

Πιστεύετε ωστόσο, κυρία Κεφαλογιάννη ότι παραπάνω απόψεις βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στη ΝΔ;

Ακραίες φωνές και συμπεριφορές δεν είχαν και δεν έχουν θέση μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Από εκεί και πέρα ο κ. Κυρανάκης εφόσον γνωρίζω προχώρησε σε διευκρινήσεις λέγοντας πως δεν γνώριζε για την εκδήλωση στα Διαβατά.

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top