Καϊλή: «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν κυβέρνηση – εφιάλτης για την Ελλάδα»

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Εύα Καϊλή, δήλωσε ότι «οι ΣΥΡΙΖΑ -AΝΕΛ ήταν κυβέρνηση- εφιάλτης για την Ελλάδα. Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να κινηθεί αποφασιστικά για την παραδειγματική αντιμετώπιση όσων έστησαν παρακράτος», σχολιάζοντας τα ηχητικά ντοκουμέντα για Παππά, Καμμένο, Παπαγγελόπουλο.

Η κ. Καϊλή, σε συνέντευξη της στα «Παραπολιτικά», εκτίμησε πως «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έβλεπαν τη διαχείριση του κράτους σαν εμπορική δραστηριότητα, ‘’μαγαζάκι’’ τους δηλαδή, κάνοντας από μικροεξυπηρετήσεις μέχρι κερδοφόρες επιχειρήσεις εις βάρος Ελλήνων που ξεπουλούσαν σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για ψίχουλα τα σπίτια τους».

Τόνισε, υπονοώντας τον Δημήτρη Παπαδημούλη ότι «η μετατροπή της αριστερής, δήθεν, ευαισθησίας σε επιχείρηση απορρόφησης κονδυλίων για μετανάστες έκαναν το ηθικό πλεονέκτημα που επικαλούνται να μοιάζει με το πιο σύντομο ανέκδοτο».

Και πρόσθεσε «Νομίζω ότι, όσες αποκαλύψεις και να γίνουν, δεν πρόκειται να αισθανθούν οποιαδήποτε ντροπή απέναντι στους Έλληνες, αν και ο φόβος που διέκρινα στην υπερασπιστική τους γραμμή δείχνει μάλλον πανικό. Δυστυχώς, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν κυβέρνηση-εφιάλτης για την Ελλάδα. Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να κινηθεί αποφασιστικά για την παραδειγματική αντιμετώπιση όσων έστησαν παρακράτος».

Η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ,  σχολιάζοντας ειδικά την εξέλιξη της υπόθεσης Novartis, ανέφερε ότι «αποκαλύπτεται ένα παραδικαστικό κύκλωμα που κατασκεύαζε κατηγορίες στοχοποιώντας πολιτικούς, με αδίστακτες τακτικές, πίσω από μια κυβερνητική συνεργασία που εξυπηρετούσε κατά τα άλλα τις ιδεοληψίες των ΣΥΡΙΖΑίων, αφήνοντας χώρο σε ένα παρακράτος όπου σύζυγος υπουργού των ΑΝΕΛ. έχει το θράσος να σηκώνει το τηλέφωνο για να διατάξει ανώτατους αξιωματικούς της Αστυνομίας να την εξυπηρετήσουν».

Παράλληλα , μίλησε υπέρ της μετεξέλιξης του ΚΙΝΑΛ μέσω της ανάδειξης μιας «σύγχρονης πολιτικής ατζέντας», και απέρριψε το όποιο ενδεχόμενο, όποιας μορφής συνεργασίας με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μαζέψει στους κόλπους του ό,τι παραπεταμένο και ξεχασμένο είχε η ελληνική πολιτική σκηνή και, ειδικά μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας».

«Λαϊκιστικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ»

Η Εύα Καϊλή επιχειρηματολόγησε γιατί όχι στο «φλερτ» της Κουμουνδούρου στο ΚΙΝΑΛ, λέγοντας:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη ανήκει στη λαϊκιστική περιθωριακή ομάδα της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, με μόλις 39 μέλη. Δεν κατάφερε να αποκτήσει καμία σχέση με την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, παρά τις προσπάθειες να καπηλευτεί με ξεδιάντροπο τρόπο ακόμα και την ονομασία της ομάδας μας στην Ε.Ε.

Η προοδευτική συμμαχία σοσιαλιστών και δημοκρατών του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι σταθερά προσηλωμένη στον ευρωπαϊκό δρόμο και δεν είναι με την Ευρώπη αλά καρτ. Τώρα, όσον αφορά την ελληνική πολιτική σκηνή, βλέπω μονομερείς κινήσεις χωρίς αντίκρισμα».

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top