ΑρχικήΠολιτικήΗ Καϊλή «ξυπνά» το Ευρωκοινοβούλιο για την τουρκική προκλητικότητα

Η Καϊλή «ξυπνά» το Ευρωκοινοβούλιο για την τουρκική προκλητικότητα

Η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή, με μια σειρά αναρτήσεων, ανακοίνωσε τις δράσεις που υποσχέθηκε και έκανε πράξη, τα όσα πρόκειται να κάνει και τις θέσεις της για Ελλάδα-Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, η κ. Καϊλή έγραψε «Έγινε αποδεκτή η πρόταση μου για πρωτοβουλίες από τους Σοσιαλδημοκράτες σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο. Έγινε δεκτό και το να υπάρξει συντονισμός από την Ισπανίδα πρόεδρο μας. Υγ. ώστε να αποφευχθούν κινήσεις λαϊκισμού & να μην παρασυρθούν σε ρητορική Σύριζα».

Ακόμη, τόνισε «•Έστειλα απαντήσεις σε Ευρωβουλευτές που απέφυγαν να αναφερθούν σε ευθύνες Τουρκίας ή έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης & λαϊκισμού, προς αποκατάσταση της αλήθειας •Ζήτησα αλληλεγγύη στους Έλληνες & τους ανθρώπους που χρησιμοποιεί η Τουρκία για να πιέσει την ΕΕ».

Παράλληλα, η κ. Καϊλή σημείωσε «Κατέθεσα κατεπείγον ερώτημα για ενίσχυση Φρόντεξ & •Αίτημα επιπλέον χρηματοδότησης για την ασφάλεια των συνόρων της Ελλάδας στην Επίτροπο Μετανάστευσης  @YlvaJohansson, ενώ ζήτησα άμεση διερεύνηση των πηγών παραπληροφόρησης & προπαγάνδας».

Επίσης, η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ τόνισε «Απαιτείται από την Ελληνική Κυβέρνηση η ανάληψη πρωτοβουλίας για διάλογο σε επίπεδο ΕΕ για την Συρία & επανενεργοποίηση της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας με τις απαραίτητες αναθεωρήσεις, ώστε να γίνει σεβαστή από όλους! Η ΕΕ δεν μπορεί να παραμείνει αδρανής».

Και συμπλήρωσε «Δεν είναι δυνατόν καμία Ευρωπαϊκή χώρα να αντέξει στο βάρος του να κρατάει μόνη της τα σύνορα της Ευρώπης κόντρα σε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο από την Τουρκία” , “Η υποκρισία του να “δίνουμε μαθήματα” αντι να προβούμε σε πράξεις για να μοιραστούμε αυτό το βαρίδιο πρέπει να σταματήσει!”,”Η Ελλάδα και η Ιταλία χρειάζονται την αλληλεγγύη της Ε.Ε περισσότερο απο ότι μαθήματα και λόγους».

Επιπλέον, η κ. Καϊλή επισήμανε «Η Ε.Ε δεν γίνεται να παραμένει αδιάφορη σε ό,τι συμβαίνει στην Συρία. Πρέπει να προβούμε αμέσως σε διπλωματικές επαφές και να ξεκινήσουμε ξανά απο την αρχή εναν διάλογο για την συμφωνία Τουρκίας-Ε.Ε. Οι άνθρωποι υποφέρουν και μερικές χώρες-μέλη της Ε.Ε απλώς  “κοιτάζουν την δουλειά τους” ως συνήθως».

Κατέληξε, υπογραμμίζοντας ότι «Η συμφωνία του Δουβλίνου, ανασκευάστηκε όπως πρότεινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν γίνεται να παραμείνει ουδέτερο! Πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη! Υποφέρουν άνθρωποι και χρησιμοποιούνται για να ασκήσουν πολιτικές πιέσεις!»