Η ώρα των συναντήσεων – Ο Πρωθυπουργός ενημερώνει τα κόμματα

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σήμερα στις 12:00 ξεκινά η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό μέσω κατ’ ιδίαν συναντήσεων για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ενώ δεν αποκλείεται να διευρυνθεί η ατζέντα και να συζητηθεί τόσο ο εκλογικός νόμος όσο και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πρώτα θα ενημερώσει τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Θα ακολουθήσει στις 13:00 η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Στις 17:00 τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο και στις 18:00 του γραμματέα του Μέρα25, Γιάνη Βαρουφάκη ενώ τη Δευτέρα στις 11:00 θα ενημέρωση τον πρόεδρο του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει για τις ελληνικές θέσεις που προέβαλε προς την αμερικανική ηγεσία με ιδιαίτερη μνεία στην πιστή εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου από την Ελλάδα και τη διπλωματική απομόνωση της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.

Ως προς το οικονομικό σκέλος της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, θα αναφερθεί στις βασικές συζητήσεις για επενδυτικές πρωτοβουλίες αμερικανικών κεφαλαίων στην Ελλάδα, Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναδείξει τους παράγοντες της αμερικανικής ηγεσίας που στηρίζουν τις ελληνικές θέσεις, με έμφαση στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, αλλά και στην παραγωγική συνάντησή του με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τη Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι.

Θα αναφερθεί και στην επαφή του με τους ομογενείς των ΗΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα επισημάνει την ανάγκη εθνικής ενότητας ως προς τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και τις ευρύτερες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top