Η φθινοπωρινή συνέλευση των εκσυγχρονιστών και το υπονοούμενο του Βενιζέλου

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Μεγάλο ενδιαφέρον δημιούργησε η πολυαναμενόμενη συνάντηση Κώστα Σημίτη, Βαγγέλη Βενιζέλου και Νίκου Αλιβιζάτου και όσα ειπώθηκαν αλλά και για το συμβολισμό της σύναξης στο χώρο της Κεντροαριστεράς και του Κινήματος Αλλαγής.

Οι τρεις πολιτικοί άνδρες παρουσίασαν το βιβλίο του Γιάννη Βούλγαρη στέλνοντας μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

Η σύναξη αυτή των προσωπικοτήτων της Κεντροαριστεράς πραγματοποιήθηκε με το Κίνημα Αλλαγής να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο χώρος ήταν ασφυκτικά γεμάτος από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στο Κτήμα Μερκούρη για να παρακολουθήσει τη συζήτηση για το βιβλίο «Ελλάδα: μια χώρα παραδόξως νεωτερική» (εκδόσεις Πόλις) του κ. Βούλγαρη, ενός εκ των πρωταγωνιστών της Πρωτοβουλίας των 58 το 2014.

Αν και η συζήτηση ήταν ακαδημαϊκού επιπέδου ο κ. Βενιζέλος δεν απέφυγε μια ατάκα με νόημα και προς πολλούς αποδέκτες, στον χώρο της Κεντροαριστεράς και όχι μόνο. Σε ανύποπτη στιγμή ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε την αναφορά του συντονιστή της συζήτησης Μιχάλη Μητσού, ότι «ένα βιβλίο ήρθαμε να παρουσιάσουμε»., «Μας πρόλαβε και μας προκατέλαβε ο Μιχάλης Μητσός λέγοντας ότι “απλώς ένα βιβλίο θα παρουσιάσουμε”. Ξέρετε τη γνωστή ιστορία, ότι πάει κάποιος για ένα πακέτο τσιγάρα και κάνει 50 χρόνια να γυρίσει. Άρα όλα είναι στη ζωή ενδεχόμενα». Αυτό το υπονοούμενο οδήγησε –όπως μετέφερε και στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6» ο κ. Μητσός– στην παρατήρηση: «Μας κάνετε να ελπίζουμε». «Ή να φοβάστε!» ήταν η απάντηση του κ. Βενιζέλου, μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να τον θέσει με μία αμφιλεγόμενη απόφασή της εκτός πολιτικής.

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top