Γεωργιάδης: «Δεν έχω κόντρα με τον Χρυσοχοΐδη, αλλά η αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της»

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Την ενόχλησή του με την ΕΛ.ΑΣ., που δεν έχει καταφέρει να εκτελέσει το ένταλμα προσαγωγής των προστατευομένων μαρτύρων («Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση») για την  υπόθεση της Novartis, ενώπιον της Προανακριτικής, εξέφρασε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Σήμερα», ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ, τόνισε ότι είναι υποχρέωση της αστυνομίας να εκτελέσει το ένταλμα.

«Εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής και καθαρός δημοσίως. Δεν αντιλαμβάνομαι αυτή τη συστολή της αστυνομίας. Τη σέβομαι, γιατί σέβομαι γενικώς την αστυνομία, αλλά δεν την αντιλαμβάνομαι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, για να συμπληρώσει:

«Υπάρχει ένα νομίμως εκδοθέν ένταλμα που γράφει επάνω Ελληνική Δημοκρατία, μια απάντηση του Αρείου Πάγου ότι αυτό είναι νόμιμο και μια υποχρέωση της Αστυνομίας να εκτελέσει το ένταλμα».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι οι ενστάσεις του για τον ρόλο της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση δεν είναι αιχμές κατά του αρμόδιου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. «Δεν έχω καμία κόντρα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον οποίο θεωρώ εξαιρετικό υπουργό» ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης, αποδίδοντας σε δημοσιογραφικές προβοκάτσιες τα όσα είχαν ειπωθεί νωρίτερα στην ίδια εκπομπή περί ενδοκυβερνητικής αντιπαράθεσης.

Ο κ. Γεωργιάδης στη συνέχεια προσέθεσε:

«Η αστυνομία έχει βρεθεί μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, έστειλε μια σειρά ερωτημάτων, θεωρώ ότι κακώς τα έχει στείλει, θα πρέπει να εκτελέσει το ένταλμα. Εχω πλήρη εμπιστοσύνη στην αστυνομία και στον κ. Χρυσοχοΐδη ότι θα κάνουν τη δουλειά τους».

Αποκρούοντας τις αμφιβολίες της αστυνομίας σχετικά με την προσαγωγή των προστατευομένων μαρτύρων, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε:

«Αν κατά τη διάρκεια της εκτελέσεώς του εντάλματος αποκαλυφθεί η ταυτότητα των μαρτύρων, σε αυτό δεν θα ευθύνεται η Αστυνομία. Σε αυτό θα ευθύνονται αυτοί που δεν προσήλθαν με νόμιμο τρόπο».

Απαντώντας στο ερώτημα εάν θεωρεί ότι η αστυνομία δεν κάνει καλά τη δουλειά της, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε «δεν είμαι ακόμη σε θέση να το πω αυτό». «Θέλω όμως να είμαι καθαρός, επειδή στην υπόθεση αυτή έχω και έννομο συμφέρον. Oποιος δεν εκτελέσει νομίμως εκδοθέν ένταλμα, είναι αντιμέτωπος με παράβαση καθήκοντος. Εγώ περιμένω από την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top