Επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον ΠτΔ

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή Brainstorming στο Action 24 με τον Σταμάτη Ζαχαρό και την Κατερίνα Δούκα, όπου τοποθετήθηκε για την υπόθεση Novartis, τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ενώ αναφέρθηκε και στον  κ.Προκόπη Παυλόπουλο.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας αναφέρθηκε στη σχέση του Παπαγγελόπουλου τον Προκόπη Παυλόπουλο ”Ο Παπαγγελόπουλος είναι πρόσωπο μεγάλης εμπιστοσύνης του Παυλόπουλου, του Προέδρου της Δημοκρατίας και απορώ που ο Παυλόπουλος μένει έξω από το κάδρο, ενώ είναι πάρα πολύ ξεκάθαρο πως οι παρεμβάσεις αυτές στη δικαιοσύνη γίνονταν από συγκεκριμένα κέντρα και από πρόσωπα που έχουν μεταξύ τους συγκεκριμένη σχέση”.

Η κ. Κωνσταντοπούλου ξεκαθάρισε ότι μετανιώνει που ψήφισε τον Παυλόπουλο για ΠτΔ και συμπληρώνει πως “Έπρεπε να μπει στη διερεύνηση και από την θέση του εν ενεργεία προέδρου εξακολουθεί να έχει ανάμιξη σε δικαστικές υποθέσεις”.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι ”λέω επίσης ότι ενόσω έκανε(ο Προκόπης Παυλόπουλος) μια προφανή εξυπηρέτηση στη σημερινή κυβέρνηση, δηλαδή αρνήθηκε να υπογράψει το ΦΕΚ διορισμού της ηγεσίας της δικαιοσύνης, δεν σημαίνει ότι αυτό ανταλλάσσεται με μια εγγύηση μη έρευνας. Είμαι πολύ σαφής νομίζω”.

Αναφερόμενη στον ρόλο του κ. Παπαγγελόπουλου είπε τα εξής: ” Όσον αφορά τον ρόλο Παπαγγελόπουλου, είναι απολύτως δεδομένο ότι ο Παπαγγελόπουλος από την θέση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης έκανε διαρκείς παρεμβάσεις σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις. Είναι επίσης δεδομένο ότι ο Παπαγγελόπουλος ήταν πάντοτε πρόσωπο μεγάλης εμπιστοσύνης του Τσίπρα και υπενθυμίζω ότι το 2014 επιχειρήθηκε με σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να ορισθεί επικεφαλής του ΕΣΡ”.

Ερωτηθείσα αν υπαινίσσεται συναλλαγή δήλωσε ” Είχα πει πως όταν ένα βρώμικο σύστημα συγκρούεται με ένα άλλο βρώμικο σύστημα, το αποτέλεσμα είναι ότι αυτά τα δύο βρώμικα συστήματα θα τα βρουν”.

Κλείνοντας, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι ”βλέπω ήδη υπαναχώρηση από διερευνήσεις που θα έπρεπε να γίνουν. Συμπεραίνω από αυτά που βλέπω ότι υπάρχει μια μεταχείριση, η οποία δεν είναι μεταχείριση ισονομίας. Γίνονται κάποιες χάρες”.

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top