Εγκαινιάστηκε ο νέος ανελκυστήρας στην Ακρόπολη – Παρών και ο Κ. Μητσοτάκης

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε σήμερα, στα εγκαίνια του ανελκυστήρα της Ακρόπολης, ένα έργο το οποίο δίνει πρόσβαση στα άτομα με αναπηρία.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και εκπρόσωπος του Ιδρύματος Ωνάση, που αποτελεί και χορηγό του εν λόγω έργου.

«Σήμερα η Ακρόπολη λάμπει πιο φωτεινή από ποτέ αλλά και πιο προσβάσιμη από ποτέ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν πραγματοποιήσει την πρώτη διαδρομή με τον ανελκυστήρα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο  που δεν θα είχε γίνει πράξη χωρίς τη συμβολή του Ιδρύματος Ωνάση, καθώς ο νέος ανελκυστήρας αλλά και οι νέες διαδρομές που έχουν δημιουργηθεί καθιστούν την Ακρόπολη προσβάσιμη σε όλες και σε όλους, στα άτομα με κινητικές δυσκολίες αλλά και στους ηλικιωμένους που θέλουν να απολαύσουν το σύμβολο του δυτικού πολιτισμού.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει ήδη θέσει σε διαβούλευση το Εθνικό Σχέδιο για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ που στον πυρήνα του έχει την έννοια της προσβασιμότητας σε όλους και παντού.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στη σημερινή τελετή εγκαινίων στέλνοντας το δικό της μήνυμα στήριξης των ατόμων με αναπηρία, καθώς η 3η Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top