Βουλή: Έρευνα για τις επαναπροωθήσεις ζήτησε ο Μουζάλας

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μουζάλας, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, μέσω της οποίας ζητά από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, να διερευνήσει τα δημοσιεύματα και τις καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στα θαλάσσια και στα χερσαία σύνορα.

Στο κείμενο του πρώην υπουργού αναφέρεται πως «οι καταγγελίες έχουν αυξηθεί δραματικά ειδικά μετά τον Μάρτιο, ενώ οι διεθνείς οργανισμοί εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τις πρακτικές που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο. Ενδεικτικά αναφέρονται οι δημόσιες ανακοινώσεις του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και οι δύο ανακοινώσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που δημοσιεύθηκαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο».

Ακόμη, προσθέτει ότι «και το πρόσφατο δημοσίευμα των New York Times, στο οποίο αναφέρονται πάνω από τριάντα υποθέσεις επαναπροωθήσεων καθώς και για πάνω από χίλια άτομα, τα οποία έχουν επιστραφεί παράνομα ή έχουν εξαφανιστεί από την ενδοχώρα και τα νησιά της χώρας μας».

Μάλιστα, αναφέρεται και η καταγγελία που έστειλε η γερμανική κυβέρνηση στην Ελλάδα στις αρχές Αυγούστου, στην οποία έκανε συστάσεις στη χώρα για την ορθή εφαρμογή του Δικαίου της θάλασσας. Σύμφωνα με αυτές τις καταγγελίες, ο πρώην υπουργός υπέβαλε το ερώτημα προς τον υπουργό Μετανάστευσης ως προς τις ενέργειες που προτίθεται να προβεί για την πλήρη διερεύνησή τους.

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top